Vitesse '22 JO13-2

Onder 13, JO13-3, Groep 2 91

22 oktober 2016 9:15

zelf fluiten

Vandaag de 2e bekerwedstrijd op het programma tegen Vitesse. De 1e pot dik gewonnen van ADO dus met vertrouwen het veld in. Mert valt op het laatste moment af en Tarik onduidelijk of hij zou komen. Wederom laat komers, vandaag de deal dat dit echt de laatste keer is anders gaat het je meer speeltijd kosten.

Dan naar de wedstrijd. Als de warming up een graadmeter voor de wedstrijd was geweest dan was het een moeilijke wedstrijd geworden, geen bezieling, geen focus en bijna alleen maar slechte ballen. Maar een slechte generale betekend een goede uitvoering!
We beginnen nog een beetje mak maar al snel nemen we het initiatief over. Steff is in het begin één van de aanjagers die het goede voorbeeld geeft. Ook heerlijk weer dat Jim er weer bij is, veel energie en een goeie drive naar voren. In de 3e minuut wordt de bal keurig onderschept op het midden, Luca wordt diep gestuurd en legt de bal klaar voor Jim. 1-0 op het bord, dat is een prettig begin. We blijven degelijk voetballen, zijn de betere partij maar drukken te weinig door. In de 23e minuut krijgt Jason het op zn heupen en gaat op avontuur. Slalomt door de verdediging en knalt de 2-0 binnen. Net voor de rust gaat Omar goed door over de flank en legt de bal terug op onze jarige Gio en hij scoort de 3-0.

In de rust vooral stil gestaan bij een stukje concentratie, blijven voetballen, houdt je aan de opdracht. Er staan een aantal sterke spelers bij Vitesse die niet veel nodig hebben om te scoren.

Deze opdracht wordt in de 2e helft keurig uitgevoerd. Degelijk, sterk en met focus gaan we verder. Jason laat bij de 4-0 zien dat hij een technisch vaardige, koelbloedige spits is. Hij dribbelt weer door de verdediging, kan de bal binnen leggen maar besluit nog even de keeper uit te kappen om de bal vervolgens koel binnen te leggen. Chapeau! De 5-0 is een sterke actie van Omar, ook hij slalomt door de verdediging maar zijn schot wordt geblokt door de keeper, Jason is daar als de kippen bij en schiet de 5e binnen. vele kansen volgen maar het vizier is niet meer scherp. Een afstandsschot schiet door op het natte veld waardoor de bal Iwan ontglipt. De ere treffer is een feit, het wordt zelfs nog 5-2. vandaag een duidelijke man of the match; Jarek; niet te passeren vandaag, sterke duels, veel inzet.
Maar ook als team vandaag een goede prestatie, het was degelijk, we stonden goed, veel inzet en lekker scoren. Top jongens. Nog 1 wedstrijd in de beker en we zijn een ronde verder.

Volgende week weer competitie tegen Assendelft.