DEM 1

Mannen zondag, 1, 1e klasse A

30 april 2017 14:00

Tjong A Hung, M.S.

Hoe kon het zover komen afgelopen zondag in de topper tegen Velsen? Het was vooraf heel duidelijk wat er op het spel stond. De vierde plaats stond op het spel en dan ook een bijna zekere deelneming aan de nacompetitie.

DEM ging met zelfvertrouwen naar Velsen toe, immers de Wijkers hadden een goeie serie achter de rug. Dat was ook terug te zien in de 1e helft. Zonder tot oogstrelend voetbal te komen domineerde DEM de eerste 45 minuten volledig. Velsen had zich volledig aangepast aan DEM. Het middenveld van DEM heerste volledig op het veld. Het resultaat was dan ook dat DEM de kansen kreeg. Maar fantastisch keepers werk van Sander van der Lugt stond de verdiende voorsprong in de weg. Al was ook deze 38e jarige keeper kansloos bij een schot van Rik Stals die op de paal eindigde. Verder stond hij veel te ver voor zijn doel bij een uitgekiende volley van Martijn Kuijs. Helaas voor de ploeg van vertrekkend trainer Rowdy Bakker ging deze bal net naast het doel. Tel daar ook bij op dat hij 2x een geweldig schot uit het doel ranselde. Roel Pitstra had hierin weinig geluk. Voeg daarbij de niet gegeven strafschop nadat Rik Stals binnen de 16 meter duidelijk werd gevloerd. Hoewel scheidsrechter Tjong A Hung op nog geen meter stond van het gebeuren zag hij geen overtreding. Rust 0-0.

Heel teleurstellend voor DEM, maar heel gelukkig voor Velsen. Na rust was het aanvalsspel van DEM minder, en wat veel erger was is het feit dat de verdediging steekjes liet vallen. Zonder dat Velsen DEM echt onder druk kon zetten ging Velsen er met een zeer geflatteerde 3-0 zege vandoor. Verdedigend gaven de Velsen spelers niets meer weg. Strijdend voor iedere meter pakten zij de 3 punten. Een zeer zure nederlaag met de wetenschap dat DEM het nu niet meer zelf in de hand heeft om nog de nacompetitie te halen. DEM is afhankelijk van andere ploegen. Het kan nog wel maar de kans is door de dreun in Velsen behoorlijk terug gelopen.

Zeker is het wel van belang dat DEM in uitwedstrijden voortaan beter gaat presteren, er zijn maar 3 overwinningen behaald, tot nu toe. Ook het verschil tussen natuurgras en kunstgras is erg groot. De spelers van DEM kunnen nu alleen nog zorgen dat er nog 6 punten worden gehaald en dan maar hopen dat Velsen en ook Legmeervogels nog punten gaan verspelen. Zondag komt het bijna gedegradeerde Nieuw Utrecht op bezoek. Het kan, maar de Wijkers hebben het niet meer zelf in de hand.