DEM krijgt weer kleur op het gezicht, 2e helft geeft vertrouwen

DEM 1

Mannen zondag, 1, 1e klasse A

26 maart 2017 14:00

Koene, J.J.

Na een moeilijk en stroef begin van 2017 heeft de 2e helft van de wedstrijd tegen Legmeervogels laten zien dat DEM nog steeds goed kan voetballen. Dat geeft vertrouwen.

Hoewel alleen de 2e helft tegen Legmeervogels niet genoeg is zagen de meegereisde supporters toch een groot verschil met de wedstrijden hiervoor. Op het schitterende veld in Uithoorn had DEM het in de 1e helft erg moeilijk. De spelers van trainer Rowdy Bakker keken al na 5 minuten tegen een achterstand aan. Een hele mooi voorzet vanaf rechts werd schitterend afgemaakt door Legmeervogels. Dat het tot aan de rust 1-0 bleef was voor DEM niet ongelukkig. Een bal vol op de paal, achter de prima spelende doelman Sem Bleeker, had gemakkelijk de 2-0 kunnen betekenen. Daar zette DEM alleen een grote kans van Roel Pitstra tegenover. Na een goede actie van gelegenheid linkerspits Timo Wolters en dito voorzet kon Pitstra de gelijkmaker laten aantekenen. Maar helaas werd de bal verkeerd geraakt en ging deze mooie kans verloren. Na rust kwam er een totaal ander DEM het veld op. Het initiatief was volledig voor de Wijkers, en het wachten was op de gelijkmaker. Een onoverzichtelijke situatie werd uiteindelijk via Kuijs en Stals in het doel gewerkt. Het wachten was op de winnende treffer van DEM, maar die kwam helaas niet. Ook DEM had nog een mooie actie van de ingevallen Tim uit den Boogaard. De Uitgeester kwam via links en een combinatie met Wolters naar binnen en schoot snoeihard tegen de paal.

Ook Legmeervogels kreeg nog goeie kansen.
Was het dan zo dat DEM alles dicteerde? Beslist niet. Ook Legmeervogels kreeg mooie kansen maar vond de uitblinkende Sem Bleeker op hun weg. Nu trainer Bakker het vertrouwen heeft uitgesproken in Sem Bleeker keept Bleeker zeer goed. Alleen in de 2e helft al pakte hij zeker 4 goeie mogelijkheden van Legmeervogels. Hij pakte 3x met zijn voeten een zeker lijkende goal en 1 maal met een goeie reactie na een van richting veranderde bal.

Maar toch domineerde DEM de 2e helft volledig. En het goeie aanvalsspel moet Bakker vertrouwen geven voor de nabije toekomst. Aankomende zondag is van eminent belang voor de rest van de competitie als EDO naar Beverwijk komt. De Haarlemmers staan 2e op de ranglijst en hebben nog steeds kans op het kampioenschap. Het beloofd dan ook een mooi wedstrijd te worden.
Het is in ieder geval prettig voor Bakker dat Twan Verswijveren weer terug is na een schorsing.