Scheidsrechter

Marees, G.

Accommodatie

Onbekend

Of het verdiend zou zijn geweest is nog maar de vraag. Maar wat had DEM een uitgelezen kans om 3 punten in te lopen op Purmerstein en voorbij Hillegom en EDO te komen. Wat een wedstrijd kregen de toeschouwers voorgeschoteld. DEM begon erg sterk en dat resulteerde binnen 3 minuten in mogelijkheden voor DEM om op voorsprong te komen. Rik Stals, die in de voorbereiding veelvuldig het net vond, had afgelopen zondag minder geluk. Eigenlijk had hij zeker moeten scoren. Maar het was ook duidelijk te zien dat Zeeburgia heel veel individuele klasse heeft. Er zullen nog veel tegenstanders zich stuklopen op de Amsterdammers. Snel en technisch zeer vaardig is het kenmerk van de Amsterdammers. Maar zoals al vaak is gebleken zijn de Amsterdammers niet een echt team. Waar DEM een zeer compact spelsysteem op de mat legde en duidelijk wel als een team speelde, gingen de Amsterdammers vaak voor eigen gewin. Rowdy Bakker had zijn 11tal duidelijk gemaakt dat blind aanvallen tegen Zeeburgia desastreus zou zijn. Rust 0-0.

Uitvallers
Na rust bleef de organisatie van DEM goed. Alleen het uitvallen van zowel Roel Pitstra als ook debutant Jordy Kluft was een streep door de rekening. De snelheid voorin werd nu gemist. Bakker zette zijn team slim om. De snelle rechtsback Esosa Oghogho werd naar voren gestuurd en dat bleek een goeie oplossing. Esosa Oghogho speelde zich knap vrij en bediende Timo Wolters op tijd. De droge knal was voldoende om de 1-0 op het scorebord te zetten. Tien minuten voor tijd werd een voorzet van Zeeburgia schampend doorgekopt door invaller Martina. Invaller doelman Sem Bleeker was kansloos.

Vreugde en teleurstelling
Wat hierna gebeurde was bijna niet bij te houden. En het zag er na 89 minuten ineens zo mooi uit voor DEM. Ruben Koper stond bij de 2e paal en kopte een voorzet fantastisch in. Over de kleine keeper Martin ging de bal mooi in de goal. De vreugde was bizar groot. Iedereen vloog over elkaar heen en de toeschouwers gingen uit van 3 punten. Hoe groot was de teleurstelling 1 minuut later. Uit buitenspel positie scoorde Pengel met een halve omhaal. Het punt voor Zeeburgia was niet onverdiend maar de manier waarop wel. De spelers van DEM waren heel teleurgesteld want ze hadden de competitie weer volledig open kunnen maken. Verder is het voor de Wijkers een probleem om volgende week zondag, in de topper tegen Purmerstein, het misschien te moeten doen zonder de geblesseerde keeper Danny Adrichem en de aanvallers Roel Pitstra en misschien Jordy Kluft. Maar de bank van DEM is sterk genoeg om dit te kunnen opvangen. Voor de jonge ploeg van Rowdy Bakker breken spannende maar mooie weken aan. Hier is voetbal voor bedoeld.