DEM in de 2e helft afgetroefd door volwassen VSV

DEM 1

Mannen zondag, 1, 1e klasse A

26 februari 2017 14:00

Mourabit, N.

Wanneer je in de eerste 45 minuten verzuimt om afstand te nemen van je tegenstander krijg je later de rekening gepresenteerd. Zo ook afgelopen zondag tegen VSV. De ploeg van trainer Ron Bouman is traditioneel een lastige tegenstander voor DEM. De Beverwijkers kunnen moeilijk omgaan met het vechtvoetbal van VSV. Voeg daarbij het slechte veld en een deel van de nederlaag is verklaard.

Een deel is dan verklaart maar lang niet alles. Het voetballend vermogen van de ploeg van Rowdy Bakker is veel groter dan dat van VSV. Alleen in dit soort wedstrijden wordt er ook nog iets anders gevraagd dan alleen goed voetbal. Het DEM team was afgelopen zondag onevenwichtig samengesteld. Niet dat iemand daar iets kon doen maar het werd wel pijnlijk duidelijk. Het ontbreken van Roel Pitstra, Danny Adrichem en Joey de Kruijf met een blessure en het ontbreken door schorsingen van Twan Verzwijveren en Esosa Oghogbo kon niet worden opgevangen. Voeg daarbij het uitvallen in de 1e helft van Erik Klijn en de problemen zijn duidelijk.

Op de bank zaten bijvoorbeeld 2 A junioren, n.l. Jeremy van Gelderen en Memhet Gencer. Als dit afgezet wordt tegenover de routine van VSV is de nederlaag, die vooral in de 2e helft gestalte kreeg, verklaart. Kerels tegen (talentvolle) jonge spelers. Het had echter niet zover hoeven komen als DEM in de 1e helft de vele kansen had benut. Vooral het uitspelen van de mogelijkheden was ondermaats. Vooral de actie van Jordy Kluft had beter uitgespeeld kunnen worden. Hij ging voor eigen success.
Hoewel ook VSV een enkele kans kreeg. Keeper Sem Bleeker moest ook 2x maal handelend op treden in de 1e helft.

De 2e helft gaf een totaal ander beeld. VSV zette een tandje bij en het was duidelijk dat DEM hier veel moeite mee had. Het gebrek aan routine brak de ploeg op. Er was niemand die het jonge team van DEM bij de hand nam. Niemand die in het veld het verlengstuk kon zijn trainer Bakker. Het is te hopen voor Bakker dat a.s. zondag een gedeelte van de blessures voorbij zijn. De tegenstander van DEM is niemand minder dan Purmerstein, de nummer 1 in de competitie. Oghogbo en Verzwijveren zijn in ieder geval weer terug, en dat betekent dat de verdediging weer een beetje op orde is. Afwachtten is nu alleen hoe de geblesseerde spelers zich hebben herstelt.

Een volledig DEM is voor iedere tegenstander een lastige tegenstander. Duidelijk is echter wel dat er vol volgend seizoen versterkingen nodig zijn die in de breedte de voltallige selectie kunnen verbeteren. Het is prachtig om met zoveel talentvolle jeugd te kunnen spelen maar afgelopen zondag was de verhouding kompleet verstoort. Je kunt simpelweg nooit met je eerste 11 blijven spelen. Je hebt een sterkere bank nodig. Leuk was echter wel dat Mehmet Gencer nog de 2-1 scoorde. Deze A junior kan terugkijken op een geslaagd debuut. Evenals Jeremy van Gelderen.

Goed was wel dat de spelers van DEM er de pest in hadden dat er werd verloren. Zondag is weer een een kans om de eerste overwinning van dit jaar te behalen. Kwaliteit genoeg. Op naar Purmerstein.