DEM eindigt eerste seizoenshelft op een mooie 3e plaats

Soest SO 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 1e klasse A

11 december 2016 14:00

Bruggeling, M.

Ondanks het niet verlengen van het contract met trainer Rowdy Bakker ging DEM door met waar het alle lange tijd mee bezig is, winnen. Nu moest SO Soest eraan geloven. In het begin van de wedstrijd zag het daar niet naar uit. DEM begon zwak en had alle geluk van de wereld dat SO Soest spits Dylan Meyer het nodig vond om niet de makkelijkste manier te nemen om de score te openen. Voor een vrijwel leeg doel mikte hij de bal op de paal. Geluk voor DEM. Daarna nam DEM de wedstrijd over. Na een mooie dubbele 1-2 bracht Tim uit den Bogaard de bal fraai voor het doel waar spits Rik Stals vrij kon inkoppen. Het is toch een kwaliteit dat de kleine spits zo voor de lange verdediging van SO Soest kon komen. De voorsprong was verdiend maar werd na 38 minuten tenietgedaan. Een fout in de verdediging, na een indraaiende voorzet, ging in het doel achter keeper Sem Bleeker. Ruststand 1-1.

De 2e helft begint spectaculair
Al na 25 seconden stond de voorsprong op het scorebord na weer een doelpunt van Rik Stals. De 2-1 gaf de nodige rust voor de spelers. Veel toeschouwers waren nog in de kantine. DEM begon aan een heel sterke fase. Dwingend voetbal en de tegenstander het idee geven dat er niets te halen viel. Een sterke actie van Roel Pitstra betekende het eerste doelpunt van Brent Braaksma. 3-1. Deze speler mocht spelen voor Jesse Arendse. Braaksma was door het dolle heen na zijn doelpunt. Vooral Roel Pitstra was een plaag voor de defensie van SO Soest. Snel en lichamelijk sterk was hij een kwelling voor de verdediging. DEM ging onverdroten voort op zoek naar een hogere voorsprong. Dit resulteerde in een fraaie goal na een fantastische counter van DEM. Timo Wolters scoorde fraai de 4-1.

Het doelgemiddelde kan weleens erg belangrijk worden in de strijd om een periodetitel. Het publiek ging er eens goed voor zitten maar kwamen bedrogen uit. Geen doelpunten meer voor DEM maar SO Soest kon weer terug in de wedstrijd komen. Verder dan 4-3 kwamen de spelers van Soest echter niet. DEM sluit een mooie eerste helft van het seizoen af met perspectief op nog meer. Na de winterstop gaat DEM op bezoek naar VSV. Altijd weer een bijzondere wedstrijd door de aanwezigheid van oud DEM-trainer Ron Bouman.

Perspectief voor het jeugdige DEM
Er is voldoende perspectief in het 11tal van scheidend trainer Rowdy Bakker. Waarschijnlijk zullen de spelers Bakker een mooi afscheid gunnen. De kans daarop is nu al aanwezig doordat DEM in de 2e periode er goed voorstaat. Maar wel samen met Hillegom en EDO, alle 3 de ploegen staan met 12 punten na 5 wedstrijden op een kansrijke plek. Spanning is dus gegarandeerd. Op 29 januari is de 1e wedstrijd tegen VSV. Helaas moet Bakker dan wel Bryan Herraez missen door een schorsing. Maar daar staat waarschijnlijk tegenover dat de 4 geblesseerde spelers die er nu zijn weer fit gaan beginnen aan de 2e helft van een onwaarschijnlijk zeer spannend vervolg. DEM is op de goede weg.