Sterke overwinning voor DEM met hattrick van Rik Stals

DEM 1

Mannen zondag, 1, 1e klasse A

4 december 2016 14:00

Post, C.

Vooraf werd er toch wel opgezien tegen de wedstrijd van DEM tegen Nieuwe Utrecht. De Utrechters staan dan wel op de laatste plaats maar juist dit soort tegenstanders vechten voor iedere meter om van deze plek af te komen. Dit is ook de tijd in de competitie waarin verrassende uitslagen veel voorkomen.

Na een wat afwachtende eerste 10 minuten trok DEM de wedstrijd volledig naar zich toe. Het middenveld van DEM heerste dat het een lieve lust was. Dreiging was er volop. Het was daarom onduidelijk dat Nieuw Utrecht het vorige week Purmerstein nog zo lastig heeft kunnen maken, getuige de overwinning van “maar” 1-3. Na een minuut of 20 draaide de aanval machine van DEM op volle toeren. Na eerst nog wat kansen gemist te hebben ging het snel voor de Wijkers de goeie kant op. Doelpunten van Timo Wolters na een goede assist van Ruben Koper, Jesse Arendse na een goede assist van Martijn Kuijs, Rik Stals en weer Jesse Arendse gaven een ruststand van 0-4. Heerlijk om zo de rust in te gaan. Vooral de laatste 2 doelpunten waren curieus. Beide vielen in de laatste minuut. Dat maak je niet vaak mee.

DEM raakte niet in de war
Na rust probeerde Nieuwe Utrecht nog iets terug te doen, toen in de 46e minuut de 1-4 op het scorebord kwam. Verder dan deze treffer kwam het niet. DEM nam de wedstrijd weer volledig in handen en kreeg, door vlot samenspel, legio mogelijkheden om de score uit te breiden. Dat het tenslotte een zevenklapper werd geeft eigenlijk de ware krachtverhoudingen in het veld wel weer. DEM had echter meer mogelijkheden om de uitslag nog hoger uit te laten komen. Maar niemand die daar over kon zeuren.

Na de 1-7 maakte de Utrechters nog de 2-7. Dit voor de statistieken. De 3 punten waren binnen en DEM is op koers om de mooie stand tot aan de winterstop te behouden. Een voorlopig gedeelde 3e plaats voor dit jonge team is meer dan aan het begin werd verwacht. Nu aankomende zondag de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar tegen SO Soest en met dan ook misschien 3 punten, kunnen de spelers en technische staf genieten van een welverdiende korte vakantie en van een uitstekende plek op de ranglijst. De doelpunten makers waren: Rik Stals 3x, Jesse Arendse 2x, Timo Wolters en Roel Pitstra beide 1x.

Vreemde rode kaart voor trainer Rowdy Bakker
Zonder dat de toeschouwers iets hadden opgemerkt zwaaide de grensrechter van Nieuw Utrecht met zijn vlag. Na een kort gesprekje met scheidsrechter Post kreeg, tot ieders verbazing, trainer Rowdy Bakker de rode kaart. Er zou iets gezegd zijn in de dug out. Bakker werd daarvoor verantwoordelijk gehouden en moest achter de boarding. Heel vreemd allemaal. Maar dit alles kon de tevreden terugreis niet beïnvloeden. Nu op naar komende zondag en daarna even rust in het voetbal gebeuren.