Velsen Rkvv 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 1e klasse A

27 november 2016 14:00

Jensch, J.C.

Het moest een mooie zondag worden op Sportpark Adrichem. De hoofdmoot was uiteraard de derby van DEM tegen Velsen. Daana het jaarlijks spektakel van “waar schijt de koe” wat verder opgeluisterd werd door live muziek. Dit alles wordt natuurlijk veel leuker als het team van trainer Rowdy Bakker de 3 punten in Beverwijk kon houden. Voor de wedstrijd was het verschil op de ranglijst slechts 2 punten in het voordeel van DEM. Dus enige druk zat er voor beide ploegen wel op deze wedstrijd.

Je zou mogen zeggen dat het voorlopig aanhaken of afhaken was richting top van de 1e Klasse A. De speelwijze van trainer Ton Pronk van Velsen was duidelijk, vroeg druk zetten en veel duels aangaan tegen het voetballend vermogen van DEM. Zo ontspon zich een interessante wedstrijd op het kunstgras. Het waren 2 verschillende speelstijlen die voor de supporters leuk was om te zien. Het gevaar voor de Wijkers was vooral de hoge en lange bal richting keeper Sem Bleeker. In zo’n geval moet je dan ook proberen om de voorzetten er uit te halen. Maar tegen een vrije trap kan je natuurlijk niet zoveel doen. Zo ook nu niet. Vroeg in de wedstrijd ging een vrije trap voor Velsen het strafschopgebied in en kwam terecht voorbij de 2e paal. De grote en sterke spits, Patrick Castricum, kopte de bal diagonaal binnen. Een lastige middag lag in het verschiet.

Strafschop zet DEM weer in de goeie richting
In de 25e minuut werd een 2e handsbal in het strafschopgebied nu wel gezien door de scheidsrechter. De terecht gegeven strafschop werd feilloos benut door Bryan Herraez. Voor DEM kwam deze gelijkmaker op een goed moment en gaf weer enige rust in het spel. De spelers konden zich weer gaan richten op een voorsprong. Die kwam er niet in de 1e helft, dus de rust ging in met een gelijke stand. De 2 verschillende speelstijlen gaf wel aan dat de 2e helft zeer interessant kon worden. Jammer genoeg moest Esosa Oghogho al snel worden vervangen door een blessure waardoor Timo Wolters na weken vol blessureleed zijn comeback kon maken. In de 2e helft had DEM meer overwicht, zeker ook door de goed inval beurt van Wolters. Velsen werd terug gedrukt en als er één ploeg aanspraak mocht maken op de 3 punten was DEM het wel. Het was goed om te zien dat de werklust van DEM het op kon nemen tegen het fysieke spel van Velsen. We zouden de spelers van de Wijkers echter te kort doen om alles op werklust te gooien. Terwijl er veel toeschouwers al dachten aan een gelijkspel ging de overwinning toch naar de ploeg die er gezien de hele wedstrijd het meeste recht op hadden. Een prachtig steekbal van Timo Wolters op Jesse Arendse werd door laatst genoemde keurig om keeper Sander van der Lugt heen gespeeld. Met links tikte hij de bal in het lege doel. De 2-1 was een feit.

Velsen probeerde de laatste 10 minuten nog met lange ballen iets te forceren. Dat lukte echter niet. In de verdediging had Ruben Koper er de hele wedstrijd goed het oog in en kon veel boeiende duels uitvechten met de spitsen van Velsen. DEM is op de goede weg.

Nog 2 wedstrijden te gaan tot aan de winterstop
De volgende wedstrijd is tegen Nieuw Utrecht. Een lastige uitwedstrijd op weg naar de winterstop. Bij winst gaat DEM meedoen in de top van de ranglijst. Zeker gezien de topper in de 1e Klasse A tussen de nummer 1 Purmerstein en de nummer 2 Hillegom. Later komt Soest nog op bezoek in Beverwijk. Daarna begint de winterstop.