Mannen zondag, 1, 1e klasse A

6 november 2016 14:00

Wiedijk, R.

Vooraf zou je kunnen zeggen dat beide ploegen veel belang hadden om de 3 punten toe te voegen aan hun totaal. Elinkwijk heeft dit seizoen uit geroepen om zich een constante factor te laten zijn in de 1e Klasse. DEM daarin tegen wil zich verder gaan ontwikkelen om een rol te gaan spelen in de top van deze klasse. Rustig in het spoor van de voorlopig ongenaakbare koploper Purmerstein een ploeg smeden waar DEM jaren mee door kan gaan en op termijn de stap kan maken naar de Hoofdklasse.

Zaak was wel om de 3 punten van Elinkwijk te pakken. Het was de 1e wedstrijd in de 2e periode. Zeker gezien de wedstrijd van aankomende zondag tegen AFC’34 moest er gewonnen worden.  AFC’34 staat 2 punten voor op de Wijkers en bezet de 2e plaats in de ranglijst.

Zonder de geblesseerde Timo Wolters, Eric Klijn en Jordy de Vet en de geschorste Twan Verswijveren ging DEM voortvarend van start. Zonder tot heel goed voetbal te komen in de 1e helft was DEM wel de dominante ploeg. Jammer was alleen voor trainer Rowdy Bakker dat hij al snel in de 1e helft zijn controlerende middenvelder, Brian Herraez, moest wisselen met een blessure. Vervanger was Daniel Man. De jonge brigade van Bakker pakte het echter goed op en ging op zoek naar de voorsprong. Die kwam er dan ook. Na een verre inworp van rechtsback Esosa Oghogho kwam de 1-0 voorsprong. De keeper van Elinkwijk en de verdedigers verkeken zich gigantisch op de inworp die binnen de 5 meter kwam. Over de verdedigers en daarna tippend over de keeper kon Rik Stals bij de 2e paal simpel inkoppen. Ruststand 1-0. Na rust een zelfde spelbeeld. DEM had een licht veldoverwicht maar kwam niet tot de rustgevende 2-0 voorsprong. Elinkwijk kwam echter wel tot de gelijkmaker. Uit de rug weglopend kon de linker spits na een mooie steekbal keeper Danny Adrichem verrassen met een mooie schuiver. Dus 1-1.

Voorsprong zoeken
DEM bleef op zoek gaan naar de voorsprong onder leiding van de hardwerkende spitsen Rik Stals en Roel Pitstra. Het inbrengen door trainer Rowdy Bakker van Tommy van Gils en Jesse Arendse bracht extra swung in het team. Het zal je als tegenstander maar gebeuren dat je 1 uur bezig bent om Pitstra en Stals af te stoppen en daarna komen 2 verse krachten de boel weer opjutten. De 2 invallers brachten zoveel elan in het veld dat je alleen maar kunt zeggen dat aanvallen toch nog werd beloond. De 2-1 voorsprong kwam dan ook na goed doorzetten van beide routiners. Roel Pitstra kwam op rechts vlakbij de keeper van Elinkwijk die echter knap redde op de schuiver van Pitstra. Goed reageren van Rik Stals, en al koppend, zorgde zorgde Stals voor zijn 2e doelpunt. Het blijft toch wel een kwaliteit als je als kleine spits 2x koppende kan scoren. Stals doet het gewoon. De voorsprong was dik verdiend zeker als je naar de werklust kijkt die het hele team op de mat legt.

Ontlading
Groot was dan ook de teleurstelling toen onverwacht de 2-2 op het scorebord kwam.  Een puntdeling leek op dat moment alles wat de jonge ploeg van DEM als belonging zou krijgen, het was immers in minuut 89 dat de gelijkmaker binnen viel. Groot was dan ook de ontlading bij alles wat DEM was toen Van Gils en Arendse een combinatie aangingen in het strafschopgebied. Terwijl iedereen verwachtte dat Van Gils zelf wilde afronden gaf hij onverwacht dat bal aan Arendse. De verdediging van Elinkwijk stond op het verkeerde been en Jesse Arendse schoot de winnende treffer binnen. Hier kunnen de spelers en technische staf mee verder. Grote vreugde bij de ploeg.  De 3 punten waren zeer welkom. Zondag mogen zij het weer bewijzen tegen het sterke AFC’34.