DEM 1

Mannen zondag, 1, 1e klasse A

30 oktober 2016 14:00

Rampersad, M.K.

Een gelijkspel tegen EDO in Haarlem zou misschien wel een goed resultaat kunnen zijn. Maar toch blijft de ploeg van trainer Rowdy Bakker met het gevoel zitten dat er meer in had gezeten. Alleen als je zo slecht begint als in de eerste 30 minuten van deze wedstrijd moet je misschien wel tevreden zijn met één punt. Wat begonnen de spelers van DEM matig. Dat resulteerde dan ook in een 2-0 achterstand na 8 minuten. Hoe was 't mogelijk om zo slecht te starten? Een steekbal na 2 minuten en gelijk was er de achterstand en het eigen doelpunt na een corner veroorzaakte een 2-0 achterstand. Deze klap dreunde nog 20 minuten na voordat DEM zich enigszins herpakte.

Goals van Twan en Tommy
Het was voor DEM een voordeel dat EDO niet wilde (kon) voetballen en vooral lange ballen naar de voorwaartsen van EDO stuurde. Dat was het dan wel van Haarlemse kant. Daarbij moet aangetekend worden dat EDO in de 1e helft zowel de keeper als ook de centrale verdediger met een blessure moest vervangen. DEM nam het spel over wat dan ook resulteerde in de aansluitingstreffer. Na een corner van Joey Schoo kopte Eric Klijn de bal terug en verlengde Twan Verswijveren de bal tot in de goal. Dat kwam op een voor DEM goed moment. Ruststand 2-1. Na rust domineerde de ploeg van Rowdy Bakker het spel. De gelijkmaker was dan ook geen verrassing. Het inzetten van Tommy van Gils betaalde zich direct uit. Goed doorzetten van de aanvaller betekende de verdiende gelijkmaker.

Derde goal
Rowdy Bakker wisselde daarna ook weer aanvallend door het inzetten van Brent Braaksma. Op zoek naar de overwinning. De 3e treffer kwam er dan ook. Maar om onduidelijke reden keurde de verder goed leidende scheidsrechter Rampersad deze treffer af. De invallende keeper van EDO, die overigens sterke keepte, zou in zijn doelgebied zijn aangevallen. Vanaf de zijkant leek het er eerder op dat hij naast de bal zat en dus had de goal goedgekeurd moeten worden. Tot slot kreeg EDO 2 minuten voor tijd ook nog een kans, maar de bal werd naast gekopt. Na afloop kon waarschijnlijk iedereen wel leven met een puntendeling maar als er één ploeg had kunnen (moeten) winnen was het DEM wel. Wat echter nog belangrijker was in deze wedstijd was de kracht die DEM opbracht om toch terug te komen in de wedstrijd.

Mentaal sterk
Met de mentaliteit van de Wijkers zit het dus wel goed. In deze 1e Klasse loopt alleen Purmerstein verder weg maar blijven de achtervolgers dicht bij elkaar. Voor DEM is het zaak om aankomende zondag de 3 punten in Beverwijk te houden door te winnen van Elinkwijk. Helaas zullen we in deze wedstrijd Twan Verswijveren moeten missen wegens een schorsing. Bij winst doet de jonge ploeg van DEM gewoon goed mee in het linker rijtje.