Scheidsrechter

Bruggeling, M.

Accommodatie

Onbekend

Het is voor DEM te hopen dat ze de punten die ze verdienen ook gaan pakken. Het begon tegen VSV waar tegen gelijk werd gespeeld en tegen Purmerstein lieten de Wijkers de drie punten liggen. Nu in de 4e wedstrijd van dit nog prille seizoen liet DEM weer een punt liggen. Winst zat er niet echt in gezien het totale speelbeeld, maar als de momenten in de wedstrijd bepalend zouden zijn had er minimaal één punt in gezeten. Of stiekem misschien wel drie.

Afgekeurde goal
In een voor DEM begrippen matige 1e helft werd er ten onrechte een goal afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Een bal buitenkant rechts gegeven door Rik Stals werd mooi binnen geschoven door Martijn Kuijs. Geen buitenspel. Maar de grensrechters wilden toch een rol spelen deze middag. Dus vlag omhoog en de scheidsrechter nam het vlagsignaal over. Zo werd de rust bereikt met de brilstand.

Zwak voetbal
Verder in de eerste 45 minuten van twee kanten zwak voetbal. Misschien waren beide teams bang van elkaar. De 2e helft gaf een ander beeld te zien. Zonder tot echt goed voetbal te komen nam DEM het heft in handen. Het middenveld begon beter te spelen en dat resulteerde in een fantastisch schot van Brian Herraez die via de keeper en de lat over ging. Zouden de spelers van Rowdy Bakker de zo gewenste drie punten toch krijgen? Niets bleek minder waar. Na een overtreding op de middenlijn tegen Brian Herraez, geen vrije trap, ging een speler van Fortuna er vandoor. Met een mooie trap scoorde hij de 1-0. DEM ging nog meer op de aanval spelen en met het inbrengen van Tommy van Gils en Sebastiaan Dooyeweerd probeerde DEM druk te zettten op de geroutineerde verdediging van Fortuna. Na een corner kreeg Rik Stals de bal en hij probeerde met een omhaal de bal op doel te krijgen. De bal werd geblokkeerd met twee handen door een verdediger van de ploeg van trainer Groot. Het was onbegrijpelijk dat scheidsrechter, die op 6 meter stond geen 11 meter gaf. Het zat DEM weer eens niet mee.

Meer trio's inzetten
Wat daarna gebeurde is logisch. DEM drukte en Fortuna scoorde de 2-0. Het was al met al wel een boeiend voetbalgevecht waar DEM te weinig kreeg. Het fanatieke publiek in Wormerveer vond het allemaal geen problem. De drie punten bleven in Wormerveer. Soms zou je hopen dat de KNVB meer trio’s op deze wedstrijden kon zetten. Het zou een hoop ergenis schelen langs de lijn. En daarbij ook binnen de lijnen. Voor DEM is het zaak om aankomende zondag tegen Legmeervogels de drie punten binnen te halen. Gezien de kwaliteiten van de spelers mogen we daar goede hoop op hebben. Maar het moet nog wel even gebeuren.