18 september 2016 14:00

Koene, J.J.

Fotoverslag

Onze DEM fotograaf Ruud van den Booren maakte een fraai fotoverslag. Klik op de link om deze te bekijken.

Vooraf werd er al gerekend dat Purmersteijn met sportieve revanche gevoelens naar Beverwijk zou komen. Vorig seizoen kon de ploeg uit Purmerend op de laaste speeldag kampioen worden tegen DEM. Dat lukte echter niet na een overwinning van DEM. Dus DEM was afgelopen zondag gewaarschuwd.

Goede kansen
Het eerste kwartier domineerde Purmersteijn en kwam op voorsprong. Dit doelpunt had echter een vreemde aanleiding. Na een vlagsignaal van  grensrechter Venema van Purmersteijn, die een inworp aan DEM gaf, negeerde scheidsrechter J. Koene dit signaal. Opmerkelijk omdat de scheidsrechter gewoon midden op het veld stond. Daarna volgde 2x een corner, die dus nooit gegeven had mogen worden, en volgde een kop doelpunt van Purmersteijn. Na dit doelpunt nam DEM het spel over en dat resulteerde in een mooi doelpunt van Timo Wolters. Zijn iets van richting veranderde schot was keeper Elmers te machtig. Volkomen verdiend op dat moment. Dat de rust met deze stand gehaald werd mocht door Purmersteijn als zeer gelukkig gezien worden. DEM was sterker en Roel Pitstra had een goede kans om DEM op voorsprong te zetten. De keeper redde in 2 instanties. De grootste kans had echter een strafschop moeten zijn. Rik Stals werd na een goede combinatie neergehaald in het strafschopgebied. Ook nu speelde scheidsrechter Koene een beslissende rol. Opmerkelijk dat hij deze aktie niet als zodanig zag. Hierdoor ging DEM enigszins teleurgesteld de rust in. DEM had de 1e helft de beste kansen gehad en Purmersteijn het meeste balbezit, maar zonder echte kansen.

Zonder hoogstaand voetbal
De 2e helft domineerde DEM wel, zonder dat het echt hoogstaand voetbal werd, en het wachten was op de toch wel  zo verdiende voorsprong. Maar het scoren zat er in deze wedstrijd voor de Wijkers niet meer in. En dan gaat het zoals zo vaak in de voetballerij. Als je zelf de kansen niet benut, scoort de tegenpartij. Zo ook in dit geval. Een voorzet werd prima ingekopt door Niels Eijkenaar, 1-2. Direct werd er aanvallend gewisseld. Met het inzetten van Sebastiaan Dooyeweerd en de debuterende Jordy Kluft (nog A junior) werd de druk verhoogd. Opportunistisch ging DEM ten aanval. Had DEM dan verder geen mogelijkheden? Niets was minder waar en vooral de kopkans van Martijn Kuys had een doelpunt kunnen (moeten) zijn. Helaas voor trainer Bakker kopte de aanvallende middenvelder over. Je kan stellen dat de gelukkigste ploeg had gewonnen op deze zonnige nazomer dag. En Purmersteijn zet zichzelf weer in de etalage om één van de titelkandidaten te zijn. Volgende week kan het team van Bakker revanche nemen tegen Fortuna Wormerveer. Dit seizoen heeft DEM zeker mogelijkheden om een rol van betekenis te spelen in de 1e Klasse. Als dit jonge team zich zo blijft ontwikkelen kunnen er in Beverwijk nog mooie voetbal momenten komen.