DEM 1

Mannen zondag, 1, 1e klasse A

11 september 2016 14:30

Mohammed, M.

De jonge groep spelers die trainer Rowdy Bakker tot zijn beschikking heeft, kwam met een fantastisch resultaat terug uit Amsterdam. Vooraf werd de wedstrijd tegen Zeeburgia als zeer zwaar bestempeld. Na het teleurstellende resultaat tegen VSV van 2 weken terug (1-1) moest er een resultaat neer gezet worden om niet direct in het begin van het seizoen al op achterstand te komen in de competitie.

Moeizame start
Na een moeizame eerste 10 minuten, waarin DEM een terechte penalty tegen kreeg, nam DEM na de 1-0 achterstand het heft in handen. Loerend vanuit de omschakeling werden de spelers van Rowdy Bakker zeer gevaarlijk. Het kwam tot de gelijkmaker van Roel Pitstra. Hij slalomde in het strafschopgebied langs twee verdedigers en klopte daarna ook nog de goed spelende keeper. Vanaf bijna de achterlijn schoof Pitstra beheerst binnen. Een paar minuten later maakte Rik Stals met een beheerste schuiver de verdiende voorsprong.

Kuijs succesvol
Was Zeeburgia dan zonder kansen? Nee absoluut niet. De individueel sterke spelers kwamen voor rust nog twee keer goed door. Echter de nieuwe goalie van DEM, Danny Adrichem, redde 2x goed. Vooral de 1e redding met zijn voet was heel sterk.  Daarna pakte hij nog een prima ingeschoten bal met de vuisten. Een leuke 1e helft werd dus afgesloten met een 1-2 voorsprong. Het begin van de 2e helft begon enorm slecht voor DEM. Een totaal onterecht toe gekende penalty bracht de 2-2 op het scorebord. Rik Stals zou een speler van Zeeburgia neergetrokken hebben. Dit alles na een corner. Dit was het moment waarop Zeeburgia kon gaan doordrukken. Maar niets was minder waar. DEM nam ook nu weer de wedstrijd in handen en had snel weer op voorsprong kunnen komen door Daniel Man. De tweedejaars A-junior had twee goede acties waardoor hij de mogelijkheid kreeg om DEM weer op voorsprong te krijgen. Helaas redde de keeper twee keer goed. Na het uitvallen van Roel Pitstra (liesblessure) brak Martijn Kuijs de wedstrijd voor DEM weer open. Na een corner en het terug koppen van de bal maakte Martijn Kuijs na wat later bleek de winnende en verdiende derde treffer. Daarna wisselde Zeeburgia vooral aanvallend en kwam DEM er de laatste 10 minuten niet meer uit. Rowdy Bakker reageerde direct door Timo Wolters te wisselen voor een echte verdedigende middenvelder. Deze Brian Herraez speelde als debutant goed mee en deed verdedigend erg veel werk.