Datum

12 december 2015 12:45

Accommodatie

Onbekend

Het is prachtig weer als de meiden van DEM MB1 aantreden tegen de MB2 van Uitgeest. De wedstrijd is al een paar keer afgelast, maar nu kunnen we eindelijk op het kunstgras van Uitgeest de wedstrijd gaan spelen.

Winst is noodzakelijk om nog aanspraak te kunnen maken op de titel. We hebben het niet meer in eigen hand, maar we moeten de druk bij Limmen leggen. Bij winst op 9 januari 2016 kunnen zij ons nog voorbij streven.

De meiden van Uitgeest zijn fysiek en groot. Op het wedstrijdformulier is te lezen dat veel meiden ook nog eens een jaar ouder zijn dan de meesten van ons. Dat kon nog wel eens wat worden...

We starten goed. Na bijna 5 minuten weet Jaimy de score te openen. Het lijkt toch goed te komen. Uitgeest laat echter niet het kaas van het brood eten. En inderdaad ze spelen fysiek, we verliezen vaak het duel en maken te weinig gebruik van onze wapens, namelijk snelheid voorin.

DEM domineert toch de wedstrijd, zoals dat dan heet, met name door het betere spel. Eva hoeft ook deze wedstrijd maar weinig te doen. Uitgeest komt er bijna niet aan te pas. Uitgeest heeft wel een gevaarlijke rechterspits en dit meisje zorgt er dan ook voor dat Uitgeest langszij komt met een gevaarlijk counter.

Net voor de rust raakt Melissa geblesseerd, wederom aan haar enkel. Met 1-1 gaan we de rust in.
We nemen ons voor om slimmer te gaan spelen en meer gebruik te maken van onze snelheid voorin, door meer diepte in het spel te creëeren.

De tweede helft laat hetzelfde beeld zien. DEM is beter, maar benut de kansen niet voldoende. Uitgeest weet zelfs nog vanuit een vrij trap de lat te raken.

Dan weet uiteindelijk Jaimy toch nog te scoren, met (inderdaad!) een snelle rush en koelbloedig af te ronden. Ook het derde en laatste doelpunt wordt door Jaimy gemaakt.

Voor ons is dit de laatste wedstrijd en gaan we hiermee de winterstop in. We hebben het weer erg goed gedaan en spelen bovenin goed mee. De verschillen bovenin zijn erg klein, met 20 punten uit 9 wedstrijden staan we nu bovenaan en kunnen alleen door Limmen worden ingehaald. Die wedstrijd is, zoals gezegd, pas op 9 januari. We moeten dus nog even wachten voor het definitieve antwoord.