Quick 1890 AFC 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 1e klasse A

3 april 2016 14:00

Karagantcheff, V.V.

Op de eerste mooie lentedag zette DEM de serie overwinningen voort. Tegen concurrent Quick 1890 uit Amersfoort werden de 3 punten meer dan verdiend in Beverwijk gehouden. Na De Foresters en AFC’34 was dit de derde overwinning op rij.

Maar 1-0
De uitslag van 2-1 doet vermoeden dat er veel spanning in de wedstrijd zat. Qua stand in de wedstrijd was dat ook zeker het geval maar DEM vergat in de eerste helft zichzelf te belonen en definitief afstand te nemen waardoor de ruststand maar 1-0 was. Deze stand was het dan ook wat de spanning in de wedstrijd hield want het spelbeeld was totaal anders. Een oppermachtig DEM controleerde de wedstrijd volledig. Alleen kwam er na de fraaie kopgoal van Rik Stals geen uitbreiding in de stand waardoor je altijd tegen een lucky goal van Quick kon aanlopen. Kansen waren er wel in de eerste helft maar verder dan een zogenaamd buitenspel doelpunt – opnieuw met het hoofd - van Rik Stals kwam DEM echter niet.

Keurige lob
De tweede helft gaf eenzelfde spelbeeld waarin DEM alleen moest zorgen dat de voorsprong werd verdubbeld. Met een sterke actie zette Roel Pitstra zijn medeaanvaller Stals vrij voor de Amersfoortse keeper, waarna een keurige lob de 2-0 betekende. Niets leek een verder uitbreiding van stand in de weg te staan. Een kopbal (alweer) van Stals eindigde op de lat, een goede aanval via ondermeer Martijn Kuijs werd door Erik Lensen keihard langs de verkeerde kant van de paal geschoten. Dit had de genadeklap moeten zijn. Nu bleef de dreiging altijd bestaan van een aansluitingstreffer. Die kwam er dan ook. En dat was een mooie goal ook, maar verder dan de 2-1 kwamen de spelers uit de Keistad niet. De overwinning betekende dat DEM steeg naar de achste plaatst doordat Zeeburgia verloor van de koploper.

A-speler
Er is nu wat meer rust gekomen binnen de club maar helemaal zeker kan trainer Rowdy Bakker nog niet zijn. Komend weekend moet de ploeg naar De Zouaven in Grootebroek, de vorige club van Bakker. Volgende week zondag zal er veel duidelijk kunnen worden in deze competitie. Het programma garandeert weer veel spanning en bij een overwinning voor de Wijkers wordt een stevige plek in de middenmoot veilig gesteld. Verder is het invallen van Mitchel Dijkhuizen het vermelden waard. Weer een jonge A-speler die debuteert in het DEM-1. Als deze trend zich doorzet, ziet de toekomst van DEM er zonnig uit.