DEM 1

Mannen zondag, 1, 1e klasse A

6 maart 2016 14:00

Akkerman, J.

Een wedstrijd die eigenlijk gewonnen moest worden eindigde in een terechte nederlaag. Bij VSV leek het belang van de wedstrijd groter te zijn dan bij DEM. Zeker de eerste helft waren deWijkers de mindere van VSV.

De Velserbroekers gingen er vanaf de aftrap met tomeloze inzet in. Ruststand 1-0. Was VSV een beter voetballende ploeg dan DEM? Moeilijk te zeggen omdat het veld zeker niet uit nodigde om mooi en verzorgd voetbal te spelen. Alleen de spelers van trainer Bouman waren dat ook helemaal niet van plan. Duels winnen en dan maar zien waar het schip zou stranden.

Omschakeling
Vanuit de omschakeling aan voetballen toekomen. DEM had het met deze speelwijze behoorlijk moeilijk. Bij DEM had trainer Rowdy Bakker gekozen voor meer routine, het opstellen van Barry Lagrand,  Jordy de Vet en Yussein Ylmaz maakte de bedoelingen duidelijk. Punten pakken was het devies. De jonge spelers zoals Twan Verswijveren en Menno Kamstra zaten op de bank.

Dynamiek
Na rust kreeg DEM meer greep op de wedstrijd en vloeiden de krachten bij VSV langzaam weg. Het inzetten direct na rust DEM van Verswijveren voor Barry Lagrand gaf meer dynamiek.
 DEM nam het initiatief over en dat resulteerde in een prachtige goal na een vrije trap van Jordy de Vet. Even leek het erop dat DEM de overwinning nog zou pakken. Er werd met het inbrengen van Martijn Kuijs voor Ylmaz nog meer druk naar voren gezet. Toch bleef het oppassen voor DEM door vooral de snelle spitsen van VSV. Eigenlijk leek er niet meer in te zitten dan een puntendeling. Totdat de rechterspits van VSV het op zijn heupen kreeg. In de 90e minuut snelde hij het strafschopgebied vanaf rechts binnen en met een werkelijk hele mooie stift gaf hij keeper Mike van Vliet het nakijken. Einde wedstrijd.

Billen knijpen
Het wordt nu toch wel zo langzamer hand billen knijpen voor de ploeg van Rowdy Bakker. Aankomende zondag is het duel tegen De Foresters van cruciaal belang. Een overwinning is dan broodnodig om niet
 definitief in de gevarenzone te komen. Je zou zeggen dat het met deze spelersgroep nooit zover had mogen komen. Er is tenslotte genoeg kwaliteit aanwezig om het vege lijf te redden in de 1e Klasse. Deze week zal er waarschijnlijk genoeg gepraat gaan worden om iedereen ervan te doordringen wat er zondag op het spel staat. Het is nog geen 2 minuten voor 12 maar als er zondag niet gewonnen wordt, gaat het wel die kant op. Toch moet deze groep spelers in staat worden geacht om een overwinning uit het vuur te slepen en zich veilig te gaanspelen in de 1e Klasse.