Hoogland 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 1e klasse A

24 januari 2016 14:00

Leeuwen, L. van

Tegen een zeer compact en goed georganiseerd spelend VV Hoogland pakte DEM een verdiend punt. De ploeg uit Hoogland liet vooral in eerste helft zien waarom zij op een mooie derde plaats staan in de 1e Klasse. Met een inzakkend systeem - compact spelend en met een razendsnelle voortzetting - werd DEM vooral in de eerste 45 minuten onder druk gezet. De Beverwijkers hadden het hier duidelijk moeilijk mee, wat overigens niet wil zeggen dat zij zelf geen mogelijkheden kregen. Aanvoerder Rik Stals kreeg twee kleine kansen en had hij de bal twee keer goed kunnen uitkappen, dan had hij alleen voor de keeper gestaan.

Veldoverwicht
Het veldoverwicht van Hoogland resulteerde in wat redelijke kansen maar de goed keepende Mike van Vliet hield zijn doel goed schoon. Na een moeilijke beginperiode kwam DEM toch meer aan voetballen toe wat uiteindelijk resulteerde in een mooie combinatie met ‘over-de-grond-voetbal’ zoals trainer Bakker dat noemt, met als gevolg een mooie goal van Erik Lensen 1-0. Deze onverwachte voorsprong gaf de ploeg van trainer Rowdy Bakker duidelijk wat meer rust. Alles wees erop dat DEM met een voorsprong de rust zou ingaan maar een ogenschijnlijk makkelijke vangbal voor keeper Mike van Vliet werd dor hem in het doel gewerkt. Van Vliet zou de bal simpel vangen maar door een vreemd effect aan de bal glipte deze uit zijn handschoenen in de goal. Een behoorlijke tegenvaller voor DEM. Dus rusten met 1-1. De tweede helft gaf een ander beeld want Hoogland kon geen vervolg geven aan het goede spel voor de pauze. DEM nam het spel meer over zonder echt heel gevaarlijk te worden. Kleinere mogelijkheden te over maar van echt uitgespeelde kansen was geen sprake. Keeper van Vliet pakte nog een paar moeilijke ballen maar na afloop had hij toch zwaar de smoor in vanwege de knullige fout. Bij een keeper kan één fout beslissend zijn ook al speelt hij nog zo’n mooie partij. De stand op de ranglijst garandeert een spannend verloop voor de komende weken. Volgende week zondag gaat DEM op bezoek bij Fortuna Wormerveer. Onderin staat alles heel dicht bij elkaar dus spanning is gewaarborgd.