Mannen zondag, 1, 1e klasse A

13 december 2015 14:00

Dam, E.

Opstelling DEM 1

Wat was het jammer dat de ploeg van Rowdy Bakker niet de verdiende drie punten mee terug nam naar Beverwijk. Op de eerste 20 minuten na domineerde DEM de wedstrijd. Ging het in de eerste helft nog een beetje gelijk op, na rust was het alles DEM wat de klok sloeg. Maar de Wijkers vergaten te scoren. Het veldoverwicht in de tweede helft was gigantisch. Keeper Mike van Vliet verliet het veld met een hielblessure en werd vervangen door Sem Bleeker. De wissel van Hussein Yilmaz voor de jonge Sebastiaan Dooyeweerd komt gewoon op het conto van de trainer te staan. Het begon vanaf de 46e minuut meteen te draaien. De jongelingen die er nu instonden pakten het fantastisch op. Samen met de routine, Pitstra en Stals ging DEM voor de volle winst. Helaas schoot Sebastiaan Dooyeweerd tegen de paal en scoorde Roel Pitstra in buitenspelpositie. Het wachten was gewoon op de meer dan verdiende 1-2, die er helaas niet kwam. De tweede helft kenmerkte zich door de gezamenlijke inzet van de DEM spelers en de snelheid voorin die werd gevoed door de goede middenvelders Erik Lensen, Twan Verswijveren en Timo Wolters. Doordat DEM iets terugzakte, ontstond er ruimte op de helft van de tegenstander. De genoemde middenvelders konden dan ook naar hartenlust het spel verdelen en doorstomen naar de voorste linie.