8 november 2015 14:00

Andre, P.T.J.

Opstelling DEM 1

DEM-1 speelde afgelopen zondag uit tegen de Amersfoortse club Quick 1890. Deze 125 jaar oude voetbalclub kan bogen op een lange historie. DEM was te gast in de wetenschap dat bij winst enige aansluiting bij de middenmoot kon worden behaald.

Na een snelle en goed geplaatste vrije trap door invaller Jordy de Vet (middenvelder Barry Lagrand moest al na luttele minuten het speelveld geblesseerd verlaten) ontstond de openingsgoal voor de elf uit Beverwijk. De Vet, zelf ook net terug van lang blessureleed, plaatste de bal vanaf links perfect langs de muur in de linker benedenhoek. Een mooiere comeback is nauwelijks denkbaar.

Tweede goal
De tweede goal kwam - na vele missers - in de tweede helft voor rekening van Roel Pitstra, 0-2. Maar ook deze speeldag kon de ploeg een riante voorsprong van twee goals niet over het laatste kwartier heen tillen. Het resultaat was een aanvallend Quick 1890 dat in die periode de eindstand alsnog op 2-2 bepaalde. Daarmee kon DEM na afloop slechts één schamel puntje aan de totaalscore bijschrijven. Was de ploeg in de eerste helft alerter voor het Quick-doel geweest, dan was de rust gehaald met een ruimere voorsprong. Nu kwamen de inwoners van de Keistad na rust terug in de wedstrijd.

Met 10 punten uit 10 wedstrijden houdt het succes niet over voor de ploeg die toch qua leeftijd en ervaring redelijk in balans lijkt maar er telkens weer in slaagt een voorsprong van twee goals weg te geven. Dit gebeurde eerder ook al in wedstrijden tegen Hoogland en Fortuna Wormerveer. Het vlaggenschip van DEM zal voor- en achterin snel moeten groeien om zo meer punten te pakken. Uiteindelijk wil trainer Rowdy Bakker aan het eind van het seizoen minimaal de 6e plek veroveren.