AFC 34 1 (zon)

Mannen zondag, 1, 1e klasse A

1 november 2015 14:00

Damme, M. van

De nederlaag van DEM-1 tegen AFC’34 (0-2) valt tegen. De Alkmaarders hadden zich goed voorbereid op deze wedstrijd. Vanaf de eerste minuut gingen zij er vol bovenop. Over het hele veld werden de spelers van DEM opgejaagd zodat zij totaal geen tijd kregen om te voetballen. Trainer Henny Meijer van AFC had zijn huiswerk blijkbaar goed gedaan. Roel Pitstra werd, zoals bijna alle wedstrijden, geen meter ruimte gegund om zijn gevaarlijke rushes uit te voeren. Voeg daarbij het jammerlijk missen van de kansen die DEM overigens wel degelijk kreeg, en het verlies is verklaard. Wat was er gebeurd als Rik Stals één van de twee kansen in de eerste helft wel had benut? In die eerste helft hadden de spelers van Rowdy Bakker het erg moeilijk met het felle spel van AFC’34. Dus het was niet verbazend dat DEM met 0-1 ging rusten. Heel goed voetbal hadden de toeschouwers niet gezien. Spanning was er volop.

Na de rust werd duidelijk dat AFC’34 niet meer kon blijven doorjagen als in de eerste helft. DEM nam het heft volledig in handen en de gelijkmaker leek slechts een kwestie van tijd. Naarmate de tijd vorderde werd het spel van de Wijkers echter onzorgvuldiger. Het inbrengen van Remco Hoek en Twan Verswijveren had ook niet het beoogde effect. Sterker nog: zoals het vaak gaat scoort de tegenstander dan op het einde. De risico’s die DEM nam om toch de gelijkmaker te forceren, werd zonder pardon afgestraft. In de slotfase scoorden de Alkmaarders de definitieve 0-2.

Het lijkt gepruil achteraf maar gezien het totale spelbeeld niet helemaal terecht. Voor goed spel krijgt een ploeg nooit punten. Nu wordt de wedstrijd van aanstaande zondag heel erg belangrijk. Winst is noodzakelijk, zeker gezien de huidige stand. Tegenstander Quick Amersfoort moet verslagen worden anders wordt het weer penibel onderin. Quick heeft slechts twee punten minder dan DEM. Hoewel we nog heel veel wedstrijden hebben te gaan moeten de mannen van trainer Bakker nu toch wél de punten gaan pakken.