Onbekend

Joey Schoo verlaat na 8 minuten
geblesseerd het veld, geassisteerd
door DEM-verzorger Pascal Florio.

Als er een ranglijst zou bestaan voor het weggeven van punten zou DEM ruimschoots bovenaan staan. Bijzonder jammerlijk gingen de punten in de 92ste minuut naar de gelijkwaardige tegenstander, VVIJ uit IJsselstein.

De wedstrijd werd gedomineerd door het missen van kansen. In de eerste twintig minuten mocht DEM blij zijn dat de 0-0 nog steeds op het scorebord stond. Een bal op de paal en twee keer net langs het doel spraken voor zichzelf. Daarna ging de knop om bij DEM en domineerden de Wijkers volledig. Een schitterende kopbal van Eric Klijn en een schot van Rik Stals werden door de keeper goed gered. De 0-0 ruststand had eigenlijk 2-2 moeten zijn. Een ander groot minpunt was het snelle uitvallen van middenvelder Joey Schoo. Na een geblokt schot werd de enkel van Schoo zo dik dat doorspelen onmogelijk was. Hij werd goed vervangen door Ruud Nooij.

De tweede helft bleef DEM het betere van het spel hebben maar tot echt uitgespeelde kansen kwam het niet. Alleen de twee invallers kwamen dicht bij een doelpunt. Het eerst schot (Nooij) werd door de keeper gepakt, de rebound (Dooyeweerd) ging maar net over. VVIJ liet zich nog verder terugzakken zodat de ruimtes erg klein werden. Timo Wolters speelde als pion op het middenveld een goede wedstrijd en is niet meer weg te denken in het team. De tegenstanders van DEM bleken hun huiswerk echter goed gedaan te hebben: de snelheid in de voorhoede en de kracht van de voorwaartsen is bij iedereen bekend. In het verloop van de tweede helft werd duidelijk dat VVIJ heel blij zou zijn met één punt. De trainer van de tegenstander ging verdedigend coachen. Niets leek een puntendeling in de weg te staan. Iedereen kon daar mee leven. De goal in de 92ste minuut ging vooraf door een betwiste beslissing van scheidsrechter Smit. Die gaf en vrije trap waar een ingooi voor DEM op zijn laats was geweest. Veel toeschouwers zagen het met verbazing aan. De genomen vrije trap werd de 16-meter in geslingerd waar de kleinste man van het veld met een rake kopbal de 1-0 in de uiterste rechterhoek scoorde. Hoe zuur kan het zijn. Totale verslagenheid bij DEM en een uitzinnige vreugde bij VVIJ.

Aanstaande zondag wacht de zware uitwedstrijd tegen Alphense Boys. Het wordt tijd dat DEM niet alleen goed en verzorgd speelt maar ook weer eens drie punten toevoegt aan het totaal want nog meer punten weggeven is geen optie meer.