DEM 1

Mannen zondag, 1, 1e klasse A

13 september 2015 14:00

Akkerman, J.

Wat mooi begon, eindigde met een zuur slot: 0-2 vóór en dan 3-2 verliezen is geen pretje. Het werd een lange reis terug.

De elf Demmers traden zondagmiddag 13 september op volle oorlogssterkte aan tegen Hoogland, met onder andere Barry Lagrand en Sebastiaan Dooyeweerd in de basis. Na twee minuten ontstond de eerste kans voor Hoogland. Daarna werd een aanvallend Hoogland zichtbaar maar zonder daadwerkelijk gevaar. DEM liet zich terugvallen tot aan de middenlijn en kwam er met goed uitgevoerde counters zeer gevaarlijk uit. Tot aan de rust telden we vijf grote kansen voor de blauwwitten uit Beverwijk.

Sterk spelende Pitstra was plaag

voor defensie Hoogland.

Missen kansen
Een zeer sterk spelende Roel Pitstra was een grote plaag voor de verdediging van Hoogland. Samen met Rik Stals, Frits Kramer en Sebastiaan Dooyeweerd werd de verdediging van Hoogland keer op keer uitgespeeld. Helaas blef een score erg lang uit. Slechts één troffen de mannen van trainer Rowdy Bakker doel: bij rust stond het 0-1. Een volkomen verdiende stand die eigenlijk 0-3 had moeten zijn. Het missen van de vele kansen bleek toen nog niet fataal.

Tweede helft
De tweede helft traden de Beverwijkers aan zonder de geblesseerde Frits Kramer, een grote aderlating. Toch kwam DEM op 0-2 dankzij een benutte strafschop van Eric Lensen. Het leek allemaal zo fraai maar een fout in de verdediging betekende de aansluitingstreffer. Hoogland kreeg weer geloof en na het uitvallen van Barry Lagrand was het evenwicht op het middenveld volledig weg. De strafschop die DEM cadeau deed, betekende een tussenstand van 2-2. Het kon nog erger: na een slechte terug speelbal kon Mike van Vliet niet meer redden en vertrok Hoogland met een gestolen overwinning richting kantine. Een goed gespeelde wedstrijd leverde precies nul punten op. Gedesillusioneerd vertrok 'de bus' terug naar Beverwijk.