Op basis van tweede helft te weinig, DEM E5 verliest na heel zwak begin

5 - 4

DEM JO11-5

E-pupillen zaterdag, E3, 2e klasse 12

5 april 2014 10:15

Vandaag moesten we aantreden tegen ADO '20 E5. Voor DEM E5 de directe concurrentie om plaats vier.

Na een bespreking en de warming up gaat de wedstrijd beginnen.

De eerste de beste aanval beland al in de goal van Vince. Ongeveer na 30 secondes al, ADO '20 E5 begint dus goed en staat al 1-0 voor.

Vanaf de aftrap is het ADO '20 E5 dat weer volle druk geeft, DEM E5 is dit nog inmiddels niet gewend en gaat massaal naar achteren, daar komt meteen de 2-0 al, van afstand kan de speler van ADO '20 E5 zomaar uithalen en beland hij in de kruising. Na 1 minuut en 45 secondes staat het al 2-0 voor ADO '20 E5, hoor ik ergens 10 10 10 ??

Na deze twee snelle goals is het slapende DEM E5 eindelijke wakker geschud, althans... ze beginnen al wat wakkerder te worden. Het is eenrichtingsverkeer, heel soms komt DEM E5 eruit maar tot échte kansen lijdt het niet.

Na 14 minuten valt de 3-0 ook, een schot richting de lange hoek... Brent probeert de bal nog corner te trappen maar schiet hem perongeluk in eigen doel. Erg ongelukkig, maar de bedoeling van Brent om de bal corner te trappen was goed. En zo staat het 3-0 na een kwartier.

Voor de 20 minuten bereikt zijn staat er zelfs 4-0 op het scorebord. Het kinderlijk eenvoudig.

Nu kan ingevallen linksback Sam vanaf links komen, hij zet goed voor en kan zo op het doel af! Maar hij schiet voorlangs! Jammer! Maar Savinio de spits stond voor de goal he-le-maal vrij om de bal er zo in te kunnen tikken. De overzicht is er nog niet helaas. Het enige echte grote gevaar van de kant van DEM E5 in de eerste helft.

Dan lijkt het een 4-0 ruststand te worden, maar dat zal het niet zijn. Van afstand wordt er weer geschoten, de bal gaat onderkant lat... Sam probeert de bal weg te werken maar schiet hem daarbij knullig in eigen doel... 5-0. Twee eigen doelpunten. Hoeveel gaat deze wedstrijd eindigen? Het feit dat de spelers van ADO '20 E5 zo vrij kan spelen zegt al iets. De trainers hameren elke keer weer op het fel zijn en strijdlust tonen maar op een of andere manier komen de spelers niet door dit level heen om dit te kunnen uitvoeren.

Dan is het rust, en in de rust zijn de trainers 'boos' maar uiten dit als 'teleurstelling' naar de jongens toe. Waarom,,, kunnen we nou niet laten zien dat we het wel kunnen! Waar is die spirit gebleven van de eerste seizoenshelft????

De tweede helft gaat beginnen. En DEM E5 komt iets beter in de wedstrijd.

ADO '20 E5 heeft zo'n idee van "We zijn er al, het staat 5-0." Maar in het pupillenvoetbal is bijna alles mogelijk.

De eerste grote kans is voor Bill Bakker in de tweede helft! Hij kan op de keeper af... schiet de bal mooi over de uitkomende keeper heen maar raakt de onderkant van de lat!! De bal gaat eruit! Wat is dit pech hebben zeg!!

DEM E5 is de tweede helft aan het voetballen, ADO '20 E5 loopt eventjes achter de feiten aan! Maar waarom pas als we 5-0 achterstaan?!?!?! Doe dit dan vanaf minuut 1 en je wint deze wedstrijd gewoon.

Julian staat rechtsvoor, de trainer vond hem altijd al een aanvaller maar stond altijd verdedigend opgestelt omdat er verdedigers te weinig waren, Julian was van de aanvallers een van de betere verdedigers. Maar toch wilden ik hem aanvallend zien deze wedstrijd.

Uit een paar counters weet ADO '20 E5 niet te scoren! DEM E5 is wel aan het aanvallen maar ADO '20 E5 krijgt hierdoor ruimte voorin maar benut het niet. Het blijft 5-0.

En 9(!) minuten voor het einde is het toch raak! Het is Bill Bakker die de bal in de goal schiet! Zo heeft DEM E5 toch haar verdiende doelpunt te pakken op basis van de tweede helft!

Maar dan lijkt het zelfs 5-2 te gaan worden! Julian komt vanaf rechts naar binnen en schiet richting de verre hoek... maar buitenkant paal! Wat jammer want anders was het 5-2!

Vijf minuten voor het einde schiet Julian hem er nu wel in! Weer komt hij vanaf rechts, en schiet in de korte hoek! Doelpunt! Wat een mooie goal van deze speler zeg! Dat mag gezegt worden! Het staat 5-2!

Wat gebeurd er hier nou??? De wedstrijd is drie minuten voor het einde helemaal op zijn kop!
Julian geeft de bal mooi op Savinio die de bal hard in het midden van de goal ramt! Het staat 5-3?? Is dit DEM E5 wel?? Is het niet stiekem een ander elftal? Wat mij ogen hier zien geloof ik niet. De gaan er toch weer in geloven... met nog drie minuten op de klok twee goals maken?? Waarom niet!

En nou klinkt het gejuich al helemaal! Uit een corner van Milo van Gool schiet Bill zijn tweede goal van de ochtend erin! Het staat 5-4! Wat gebeurd er hier op De Vlotter? Met nog twee hectische minuten te gaan gaan we op zoek naar de 5-5! ADO '20 E5 is totaal de weg kwijt! DEM E5 verdient op basis van de tweede helft een punt!

En dan nog één keertje!! De bal wordt ingebracht... Hij blijft hangen voor de goal! Savinio zet zijn voet er tegen aan maar hij wordt geblokt! Owwwwwww............................ Daar had de 5-5 kunnen zijn pffffff!!!

De scheidsrechter fluit af! Wat is dit zuur... zuur... zuur... zeg! Op basis van de eerste helft verdien je deze wedstrijd met 10-0 te verliezen en op basis van de tweede helft verdien je deze wedstrijd nog 5-5 te spelen!

We zijn trots op de jongens, maar ook zéér teleurgesteld.. Hoe moet je dit combineren en uitleggen? Eerste helft laat je het wéér liggen... Tweede helft heb ik, na tijden, tijden, tijden en nog eens tijden weer een fel en strijdig DEM E5 gezien! We kunnen het dus wel alleen doen we het nooit! Alleen bij een achterstand! Volgende week beginnen we de wedstrijd maar met een 4-0 achterstand! ;-)

De man of the match... is geworden Julian van Rosusm! Met één assist en één goal en zijn dreigende acties voorin verdient hij alle lof! Gefeliciteerd!

Scoreverloop ADO '20 E5 - DEM E5 5-4 (5-0)
1' 1-0
2' 2-0
14' Brent Wester (E.D.) 3-0
19' 4-0
24' Sam Zonneveld (E.D.) 5-0
41' Bill Bakker 5-1
45' Julian van Rossum 5-2
47' Savinio Pryor 5-3
Ass: Julian van Rossum
49' Bill Bakker 5-4
Ass: Milo van Gool