3 - 1

DEM JO11-5

E-pupillen zaterdag, E3, 2e klasse 12

15 maart 2014 9:00

Vandaag een wedstrijd tegen Haarlem-Kennemerland E1 op het programma. Thuis verloren we kansloos met 1-5 door 3 vroege goals in 10 minuten. Vandaag moeten we scherp zijn.

Eenmaal 08:15 aangekomen in Haarlem gaan we in de kleedkamer ons omkleden en gereed maken voor de wedstrijd. In de bespreking hebben we het vooral over de tegenstander. Een grote man van hun achterin heeft een goed schot en schiet vaak de ballen naar voren. Die grote man scoorde tegen ons twee keer en bracht ook twee assists. We zetten Danelio op hem om weinig ruimte te geven. Dus de trainers hebben verdedigend snelle spelers neergezet aangezien hun aanvallers ook snel zijn. Als iedereen aan zijn afspraken houdt moeten we kunnen winnen.

We zijn op het veld en na een warming up zijn we gereed om te voetballen. De scheidsrechter fluit voor de start van de wedstrijd.

DEM E5 heeft afgetrapt en tikt rustig rond. De voetbalwedstrijd tegen de titelkandidaat is begonnen.

Alleen Haarlem-Kennemerland E1 is de betere ploeg. Het eerste gevaar is al in de 2e minuut. De kleine sneller aanvaller passeert Sam makkelijk en schiet op de goal, maar recht op Vince!

Zoals we in de kleedkamer aangeven, wees er fel op, geef ze geen ruimte, doen ze het tegenovergestelde. Haarlem-Kennemerland 1 krijgt zeëen van ruimte en mag vrij dribbelen en uithalen. Dankzij top keeper Vince Lans staat het nog 0-0.

DEM E5 heeft de hele eerste helft niks in te brengen tegen het sterke Haarlem-Kennemerland E1. Maar zijn zij nou zo sterk of zijn wij zo zwak?

En dan lijkt de teller op 1-0 te gaan! Drie meter voor de goal kan de HK speler binnentikken door een goede voorzet vanaf de linkerkant maar hij schiet de bal recht op Vince! Wat een ongelofelijke misser! Maar het blijft 0-0.

We naderen de 20 minuten spelen. DEM E5 staat verdedigend niet haar mannetje en kan onze keeper bedanken dat het nog geen 4-0 staat. Maar in de 20e minuut is het wel raak! Nu schiet de Haarlem-Kennemerland E1 hem wel overtuigend raak! Een doeltrap van Vince naar Julian (linksachter) wordt niet goed gecontroleerd. De HK E1, die wel fel zijn zitten er bovenop en pakken de bal af, vrije doortocht naar het doel. Hij geeft de bal voor en wordt afgerond door de vrijstaande HK E1 speler bij de tweede paal. Sam en Brent staan in deze situatie lucht te dekken. Het staat 1-0.

Maar zo creëer je helemaal niks in de eerste helft maar kan het vóór rust dan toch gevaarlijk worden voor DEM E5! De hele eerste helft was het tegenhouden maar nu komt rechtsback Brent goed mee op! Die geeft vanaf rechts voor! Maar de HK E1 speler zit er net tussen! Anders had Bill zo 1-1 kunnen binnentikken!

We gaan rusten met een 1-0 achterstand. Tweede helft mag er meer felheid, strijd en passie zijn. We moeten dicht op onze man zitten. De eerste helft moeten we snel vergeten, de tegenstander heeft ons gemazzeld met een maar 1-0 achterstand! Ze hadden het allang kunnen afstraffen met een 6-0 achterstand! Dus er moet hoop blijven en tweede helft ervoor gaan.

De tweede helft gaat dus ook van start. En de trainers zien een iets betere DEM E5.

Maar de kleine hoop van mij wordt weggeschoten. In de 30e minuut scoort Haarlem-Kennemerland E1 de 2-0. Een dekkingsfout, het spelertje kan bij de tweede paal helemaal vrij binnenschieten.

Na de 2-0 gaat HK E1 rustiger aan voetballen en dat leidt tot kansen voor DEM E5. Na een paar foute uittrappen van de doelman kan Savinio twee maal schieten, hij schiet naast en over.

Maar zijn derde kans stuit op de keeper. Dit waren toch kleine kansjes om op 2-1 te komen.

Ondertussen heeft HK E1 de kans om de score te verhogen. HK E1 raakt 3x(!) de lat en ook Vince heeft een aantal reddingen in huis.

Kort voor het eindsingaal wordt het nog 3-0! Een voorzet vanaf rechts wordt binnengelopen door de HK E1 speler, maar was dat geen hands? Ja dat was het. Met zijn handen voor zijn hoofd loopt hij de bal binnen. In plaats van dat hij hem erin kopt slaat hij hem erin. Wat doet er toe, 3-0.

Dat is alleen niet de einduitslag! DEM E5 nog één keer! Julian speelt naar Bill... die geeft voor... en Brent knalt hem met rechts hard en hoog in het doel! De scheidsrechter fluit meteen af!

DEM E5 verliest van Haarlem-Kennemerland E1 met 3-1. Gezien de kansen was een 10-2 een logische uitslag geweest. Gelukkig blijft ons dat bespaart en kunnen we nog zicht houden op de 3e plaats.

Man Of The Match is geworden... onze keeper Vince Lans! Onze top keeper had zeker een paar briljante ballen, zonder hem hadden we ruimer verloren.

De stand (zie foto). Onze komende twee duels zijn tegen ODIN '59 E4 thuis (29 maart om 10:00) en ADO '20 E5 uit (5 april om 10:15). Zes punten levert een 3e plek op.

Scoreverloop Haarlem-Kennemerland E1 - DEM E5 3-1 (1-0)
20' 1-0
30' 2-0
49' 3-0
50' Brent Wester 3-1
Assist: Bill Bakker