Scheidsrechter

A.van Wendel

Accommodatie

Onbekend

Vandaag na bijna 5 weken weer een competitiewedstrijd op het programma. Tegen titelfavoriet DEM E3 moesten we vandaag aantreden. Na eerdere ontmoetingen in oefenwedstrijden werd er telkens doelpuntrijk verloren. Met 4-2, 4-3 en 2-1. Vandaag speelden we ergens voor, drie punten in de competitie; Je mag verliezen van DEM E3, want dat is zeker geen schande.

Na het kijken van de wedstrijd DEM E1 - Ajax E1 (3-4) gingen we naar de kleedkamer om ons omtekleden en wedstrijdbespreking te houden. Vandaag stond er een ding op het programma en dat is met plezier voetballen, de trainer wilden dat zijn spelers het plezier terug kregen. Met lachende smiley's van de kinderen gingen we het veld op.

Om 09:55 gingen we aftrappen. Wij spelen met hesjes in verband met dezelfde tenues.

De wedstrijd is nog geen 43 secondes bezig en het staat al 1-0 voor DEM E3! DEM E5 begint neit lekker aan de wedstrijd en kijkt al naar een 1-0 achterstand aan. De trainer blijft positief want we hebben nog 49 minuten te spelen.

Ik verbaas me van het aantal mensen dat aanwezig was, wel meer dan 50 man? Natuurlijk heerlijk weertje net de wedstrijd DEM E1 - Ajax E1 geweest. Ik hou er altijd wel van als er veel mensen zijn.

DEM E3 is de betere ploeg, ze krijgen een aantal aanvallen vanaf links maar keeper Vince heeft de bal vaak goed!

Maar DEM E5 scoort nu de 1-1!!!! Het is een ge-wel-dige bal van Danelio en Milo schiet hem over de keeper heen die zijn goal uit kwam! Wat een goal en na 8 minuten staat het alweer 1-1!

Opvallend was zeker dat Danelio in de spits begon in plaats van Savinio. De trainer wilden zien hoe Danelio het zou doen en hij heeft het zeker goed gedaan. Savinio normaal spits stond nu laatste man, ook hij heeft het, tot bewonderingen van mij, het goed gedaan. Klasse heren!

Drie minuten later na de 1-1 is het alweer 2-1! Vanaf links wordt de bal netjes voorbij de kansloze Vince geschoten!

In de loop van de eerste helft heeft DEM E3 de bal en is het wachten op de 3-1. DEM E5 komt er soms vaak uit maar dit levert dat meer corners op en de corners leveren dan weer niks op.
Maar voor een E5 doen we het goed tegen een E3.

Voor rust wordt het nog 3-1! In de extra tijd! Door de vele wissels heeft de scheidsrechter, die een goede pot fluit besloten om extra tijd bij te voegen. In de 27e minuut wordt vanuit de corner de bal nog van de lijn gehaald door Sam! Maar dan beland de bal voor Stef zijn voeten en die schiet de bal he-er-lijk in de rechterkruising. Wat een mooie goal.

De aftrap mag nog genomen worden maar hierna fluit de scheids af voor de rust.
In de rust vertellen dat we de wedstrijd moeten spelen netzoals de eerste helft, we doen ons best en meer zit er niet in, we moeten accepteren dat DEM E3 gewoon een niveautje hoger is. Met goede moed gaan we de tweede helft in en proberen er nog wat van te maken!

De eerste 10 minuten van de tweede helft kent veel kansen van DEM E3! Maar door vlieg en kunst werk gaan deze er niet in, ook redt Vince zeker twee á drie keer goed! Vince keept een uitstekende wedstrijd.

Nu kan Bill de 3-2 maken! Hij passeert de keeper vanaf rechts en het is enkel intikken voor de spits maar hij schiet de bal voorlangs! Ja hier kwamen wij even er goed uit! Zo is het wachten op 4-1 maar kon zo de 3-2 komen! Wat een misser! Maargoed! Dat kan gebeuren.

Pas 6 minuten tijd, dus in de 44e minuut wordt het gescoord. Het is weer DEM E3 dat scoort en de wedstrijd definitief beslit. Het staat nu 4-1.

Maar nog geen twee minuten later of hij ligt er in de andere goal er ook in! Het is weer een goede bal van Danelio op Milo... Die heeft een achterstand met een sprintduel maar hij versnelt er heel knap langs! De keeper komt uit... Milo schiet... de keeper redt de bal net aan maar hij vliegt er toch in! Wat een knappe goal van Milo! Het staat 4-2 met nog 4 minuten te spelen. Eerst sprint hij de verdediger van E3 eruit en dan maakt hij de bal nog knap af ook! Wat een klasse goal!

Kort voor tijd wordt het nog 5-2! De bal wordt over Vince heen geschoten die er nog wel met ze hand aan zit maar hij er toch in vliegt.

Mogen wij dan nog één keer? Ja dat mogen wij! In de 50e minuut valt dan alsnog de 5-3! Het is Billie Bakkertje! De keeper moet de bal hebben maar hij laat hem los! Zo kan Bill nu wel eenvoudig de bal intikken. Hij maakt zijn fout goed!

DEM E3 is de weg even kwijt! In de laatste secondes kan DEM E5 vanaf de aftrap door balverlies van DEM E3 scoren! Het is Milo en Bill op de goal af met 1 verdediger en de keeper! Milo schiet de bal zelf maar dit keer was de keeper net eerder! Geen goal! Wat was het een prachtig eind geweest als deze 5-4 erin zat!

De scheidsrechter fluit af!

Het duel eindigt in een 5-3 verliespartij van DEM E5 tegen DEM E3. Mogen wij klagen? Nee! We hebben het goed gedaan tegen de E3 en hebben drie keer gescoord! Ik ben erg tevreden met het spel vandaag, het was een betere wedstrijd dan afgelopen weken.

Wie is Man Of The Match? Nou ik denk dat we dat allemaal wel zijn. Iedereen heeft vandaag weer eens goed gevoetbald! En dat niet alleen... We hebben er allemaal plezier in gehad! En dat is het belangrijkste! Volgende week tegen Haarlem-Kennemerland E1, als we met deze instelling en lekker fel gaan voetballen gaan we een mooi en positief resultaat halen, een weg naar succes. Het is tijd voor ommekeer.

Scoreverloop DEM E3 - DEM E5 5-3 (3-1)
1' 1-0
8' Milo van Gool 1-1
Assist: Danelio Bergmeier
11' 2-1
25+2' 3-1
44' 4-1
46' Milo van Gool 4-2