Odin '59 E4

E-pupillen zaterdag, E3, 2e klasse 12

29 maart 2014 8:30

M.Bruin

Vandaag moesten we aantreden tegen angstgegner ODIN '59 E4. De allereerste wedstrijd van DEM E5 was een oefenpot tegen ODIN '59 E4 die toen met 6-2 werd verloren. Twee weken later moest het voor de beker wederom tegen ODIN '59 E4, toen werden we met 3-2 verslagen. In de najaarscompetitie hadden we een totale off-day, 4-0 verlies.

Vandaag, een nieuwe kans om ons te bewijzen en nu wel winst uit het vuur te slepen. We zijn hekkensluiter en staan dus laatste in de groep. Als we toch verliezen wordt het erg lastig om nog derde te kunnen worden.

Met volle moed zat iedereen 08:00 in de kleedkamer. Onze keeper Vince Lans is afwezig omdat hij een uitje heeft. Kevin de Wildt is de vervangende keeper uit de E2.

Na een goede bespreking in de kleedkamer gehad te hebben gaan we met volle moed aan de warming up beginnen. Eenmaal dat gehad te hebben gaan we aftrappen.

ODIN '59 E4 heeft afgetrapt en de wedstrijd is begonnen.
De eerste paar minuten leveren geen serieuze kansen op. De bal gaat van de ene helft naar de andere helft.

De bal wordt door DEM E5 voornamelijk vanaf de rechterkant gespeeld, het duo Brent-Julian.
DEM E5 heeft in de eerste 10 minuten veel cornerballen die helaas niet benut worden.

Maar nu kan het wel 1-0 worden voor De Witte Leeuwen uit de E5! Eerste instantie door Milo geschoten maar gestopt door de uitgekomende doelman van ODIN '59 E4. Hierna laat hij de bal knullig los en kan Bill zo 1-0 binnenschieten! Maar de verdediger kan hem van de lijn halen!

Wat een kans om op 1-0 te komen maar helaas valt hij er nog niet in.

De wedstrijd barst los en ook ODIN '59 E4 krijgt ruimte om wat leuks te doen, maar laten dit vaak liggen.

Uit een corner van Milo kan het alsnog 1-0 worden! De bal beland voor de voeten van Sam maar die heeft teveel tijd nodig en schiet de bal met zijn mindere been 'rechts' naast! Ook een grote kans.

En dan komt uit de counter de 0-1! We moeten wel zeggen dat hij goed uitgespeeld is en gemaakt. Vanaf links komende de gretige eerste jaars van ODIN '59 E4 en via tikkie takka wordt hij voorgegeven waar hij zonder moeite wordt binnen geschoten. De 0-1 had nooit mogen vallen, de verdedigers van DEM E5 liet ODIN '59 E4 gemakkelijk tikken en verdedigde niet. Erg zonde want je had al op 2-0 kunnen (moeten) staan maar verzuimt het en dan ligt hij bij de eerst volgende grote kans van de tegenstander erin.

Maar dan weer een corner voor DEM E5, de 7e al? Wederom is het Milo die hem goed voorgeeft en hij kan zo binnengetikt worden maar Savinio en Sam zetten hun voet er niet tegenaan! De derde grote kans alweer!

We naderen de rust, maar Savinio kan 1 op 1 met de keeper! Alleen speelt hij de bal tever voor zich uit zodat de keeper van ODIN '59 E4 deze gemakkelijk kan pakken! Erg zonde! Want hier hadden we op gelijkehoogte kunnen komen.

De scheidsrechter fluit voor de rust. DEM E5 ongelukkig op achterstand aangezien zij de betere ploeg zijn.

In de rust wordt er verteld dat we feller moeten zijn, op de bal en in de duels. Ook voor de wedstrijd gaven we dit aan maar het lijkt wel alsof we het gewoon niet kunnen, zelfs niet tegen eerste jaars E-pupillen. De trainers vertellen dat zij nog goede hoop hebben om een positief resultaat te halen dus we gaan er voor.

De tweede helft is begonnen waarmee DEM E5 afgetrapt heeft.

DEM E5 heeft het overwicht en de bal speelt op de helft van de tegenstander af. Maar DEM E5 heeft erg veel moeite met kansen creëren.

Uit een counter wordt het dan toch 0-2. Drie minuten na rust ligt hij tegen de verhouding aan de andere kant erin. Vanaf rechts kan de ingevallen speler bij ODIN '59 E4 gemakkelijk dribbelen, een speler die je dat niet moet laten doen, eenmaal daar schiet hij de bal in de korte hoek erin! Kevin kansloos en wat een tegenvaller zeg!

De gehele tweede helft bestaat uit 2 vs 2 situatie. Bill en Savinio tegen twee verdedigers, maar telkens wordt dit niet uigespeeld, elke keer wordt de bal net tegen een tegenstander aangeschoten in plaats van netjes breed gelegd. In deze situaties hadden we écht beter moeten zijn, dit hadden anders voor ons zeker 4 á 5 grote kansen kunnen worden.

De wedstrijd lijkt naar een geflatteerde 0-2 nederlaag te gaan.

En dat zal het ook zijn, de manschappen van Maurik, Van Gool en Priester verliezen op eigen veld met 0-2 van ODIN '59 E4.

We hebben het later liggen, voornamelijk in de eerste helft. We waren de betere ploeg en hadden minimaal drie doelpunten moeten maken. Doe je dat niet, dan doet de tegenstander het wel. Ook waren we slap en hadden we niet de kracht om meer te brengen. We moeten beseffen dat we feller moeten zijn, het is een tegenstander, waarvan je moet winnen, het is niet je vriendin die je haar zin moet geven en doelpuntjes moet laten scoren! We mogen wat meer als mannen gaan voetballen! Volgende week beter tegen ADO '20 E5, indien we die verliezen lijkt een laatste plaats in de competitie het hoogst haalbare. Mochten we winnen moeten we hoop houden op die vierde plaats, en misschien wel derde plaats.

Scoreverloop ODIN '59 E4 - DEM E5 0-2 (0-1)