ADO 20 E5

E-pupillen zaterdag, E3, 2e klasse 12

17 mei 2014 10:00

M v/d Veer

Vandaag de laatste wedstrijd van het seizoen als het om de competitie gaat. DEM E5 speelt dit voorjaar 2e klasse en dat was een knappe prestatie van de mannen, echter leek dit nét een maatje te groot voor de Witte Leeuwen.

ADO '20 E5 stond op het programma om 10:00, een mooie tijd en een mooie tegenstander om móói af te sluiten. Uit verloren we met 5-4 nadat we 5-0 bij de rust achter stonden, we kwamen goed terug alleen wou de 5-5 helaas niet vallen. In de najaarscompetitie wonnen we thuis met 2-1.

Tegen ADO '20 E5 zelfvertrouwen tanken voor de belangrijke toernooien die eraan komen (Vitesse '22, Kerkrade-West & Foreholte).

Eenmaal aan de aftrap fluit de scheidsrechter om te beginnen.

DEM E5 start goed, met meer overtuiging dan eerdere wedstrijden lijkt er wat te halen vandaag.

De eerste kansjes zijn voor DEM E5, maar deze willen er net nog niet in. DEM E5 start dus met de eerste kansjes.

Een hard schot van Danelio kan nog net door de keeper tot corner gestompt worden! Daar was bijna de 1-0 voor DEM E5.

Wouter en Danelio waren samen dichtbij een treffer namens DEM E5, Wouter en Danelio zagen hun schoten net naast gaan of door de keeper geredt worden.

En dan komt nu het eerste wapenfeit van ADO '20 E5! Vanaf links schiet de speler maar keeper Vince duikt hem uit de hoek: Corner, die niks oplevert.

Dan is het aan de andere kant raak! Het is de centrale verdediger Danelio die weer inschuift en scoort! Hij schiet de bal in de lange hoek van afstand en zo staat het 1-0! En het gejuich is er! Het is  een half jaar geleden dat we in competitieverband op voorsprong kwamen.

En dan een gevaarlijke corner van Brent! Die lijkt er in een keer in te gaan maar de speler van ADO '20 E5 kopt hem van de lijn! Wat zou dat een mooie treffer geweest zijn!

In de eerste helft is ADO '20 E5 niet echt gevaarlijk geweest, misschien twee of drie keer. Het is DEM E5 dat de voorsprong heeft en hem gaat uitbreiden!

Bill kan gaan scoren! Hij krijgt de bal voor de goal maar wilt een mannetje teveel uitkappen! Weg kans! Hier kon hij de 2-0 binnentikken.

Dan komt er een 3 tegen 2 situatie is het voordeel van DEM E5! Savinio gebruikt goed zijn lichaam en geeft de bal aan Brent die de bal netjes in de linkerhoek schiet! 2-0 voor DEM in de 24e minuut! Wat gaat er allemaal gebeuren vandaag?

Het is rust! DEM E5 met 2-0 voor en speelt een goede partij. In de rust een kleine bespreking, er gaat veel goed dus weinig te vermelden.

We gaan weer starten! De tweede helft is onderweg!

De tweede helft kent rustig rondspelen en loeren op de 3-0, en dat komt zeker tot een aantal kansen! Uit een corner weet Julian net niet te profiteren! Zijn inzet wordt geblokt!

Ook Savinio had een grote mogelijkheid maar zijn inzet komt keihard op de lat!

ADO '20 E5 wordt wat brutaler! En komt tot een aantal kansjes, Vince heeft de ballen goed.

Bij ADO '20 E5 komt de laatste pass niet aan! De ballen zijn telkens net de hard! Bij DEM E5 is het omgedraaid! Daar zijn de ballen net te zacht om op 1 op 1 situatie te komen!

Met nog 10 minuten op de klok lonkt de aansluitingstreffer. DEM E5 heeft veel energie gestopt in de wedstrijd en lijkt er een beetje doorheen te zitten! De middenvelders helpen niet meer mee verdedigen en zo is het vaak 3 vs 3 of 4 vs 3 situatie in het voordeel van ADO '20 E5.

Savinio die als spits helpt achterin en veel ballen weghaald speelt een goede partij.

Maar dan blijkt toch de 2-1 te komen! Vanaf links staat de ADO '20 E5 speler vrij! Hij kan zo op de goal af en scoort de 2-1. ADO '20 E5 gaat er weer in geloven en met nog 8 minuten op de klok is nog alles mogelijk!

En zo geef je binnen 3 minuten een 2-0 voorsprong weg! Het is zo lek als een mandje achterin en ADO '20 E5 scoort de 2-2! Hoe is het mogelijk? Dit mag op dit niveau niet gebeuren.

DEM E5 is even de weg kwijt, zit er ook doorheen na een zwaar seizoen maar moet volhouden en hopen dat het niet op 2-3 komt. Een aantal doelpogingen van ADO '20 E5 worden gepakt door Vince!

Maar dan lijkt toch het verdiende resultaat voor DEM E5 te komen! Op basis van de hele wedstrijd is dat verdient! Het is Julian die vanaf rechts een mooie pass op Savinio geeft die helemaal vrij stond! Hij neemt de bal mee en kan zo 1 op 1! ... Hij schiet en schiet hem hard laag in de lange hoek binnen! GOAL! DEM E5 gaat deze wedstrijd toch winnen! In de 49e minuut en 32 secondes is het raak! Met nog ongeveer een half minuut op de klok moet dit goed komen!

Savinio bekroont zich tot man of the match! Een assist, een goal en verdedigend werk achterin.

Uiteindelijk fluit de scheidsrechter af! Die trouwens uitstekend floot! DEM E5 sluit de 2e klasse af met een winstpartij! Wat een spannende slotfase was het!

Nu gaan we ons richten op de toernooien. Toch mooi dat we één keer winnen in de 2e klasse.

Scoreverloop DEM E5 - ADO '20 E5 3-2 (2-0)
18' Danelio Bergmeier 1-0
24' Brent Wester 2-0
Ass: Savinio Pryor
42' 2-1
45' 2-2
50' Savinio Pryor 3-2
Ass: Julian van Rossum