Haarlem-Kennemerland E1

E-pupillen zaterdag, E3, 2e klasse 12

25 januari 2014 9:45

M.Bruin

Vandaag stond de eerste competitiewedstrijd op het programma tegen Haarlem-Kennemerland E1. De ploeg uit Haarlem is kampioen geworden in de vorige competitie van de 3e klasse. Wij verloren toen op de voorlaatste speelronde met 1-0 van ze. Vandaag een nieuwe competitie, in de 2e klasse en we mogen het laten zien.

In de kleedkamer gaan we onze teambespreking houden. We weten dat deze tegenstander een goed elftal heeft en weinig kansen nodig heeft om te scoren. Na de bespreking gehad te hebben gaan we naar het veld om ons op te maken voor de wedstrijd. Eerst nog de warming up.

Eenmaal klokslag 09:45 en we trappen af. DEM E5 meteen met het eerste gevaar! De keeper kan in de rechterhoek net redden! De bal wordt corner getrapt, maar de scheidsrechter geeft een doeltrap, hoe dit mogelijk is... geen idee.

Maar dan komt het eerste gevaar van HK E1! Vanaf rechts komt het spelertje! Hij schiet de bal net voorlangs! Gevaar geweken.

Maar waar we tegen De Kennemers E2 (4-6 verlies) afgelopen maandag wel fel waren de eerste 10 minuten, is dat in deze wedstrijd helemaal andersom. Na 10 minuten spelen staan we zelfs 0-3 achter! En volkomen terecht!

De eerste goal valt na 5 minuten, na een dekkingsfout achterin kan de speler zo één op één, Vince kansloos want het spelertje schiet hem overtuigend in de hoek, 0-1.

En na 8 minuten de 0-2, in de korte hoek vanaf rechts wordt Vince gepasseerd. De goalie duikte er wel heen maar het schot was hard en van dichtbij ingeschoten, een bal die er in gaat. 0-2.

De laatste goal mocht er absoluut niet in! Het speler(tje)van HK E1 kan vanaf de middenlijn(!!!) vrij uithalen en schiet hard op de goal... Vince staat te ver voor zijn doel en zo beland de bal in de rechterbovenhoek. Deze goal had nooit mogen vallen, waarom kan het speler(tje) vanaf de middenlijn zo uithalen??? En waarom stond Vince te ver voor zijn doel? Twee kleine foutjes, wat wel 0-3 oplevert. Helaas, volgende keer beter. Want dit soort goals mogen al helemaal niet vallen.

Een vrije trap voor HK E1 na een overtreding van Savinio. De bal ligt zo'n 10 meter van de goal af, een uitstekende positie om te scoren. Mer een driemans muur lukt het hem om de bal laag voorbij de muur te krijgen! Maar Vince heeft hem duikend klemvast!

De wedstrijd benaderd de 20 minuten spelen. HK E1 de betere ploeg al komt DEM E5 er soms aardig uit maar komt niet verder dan corners en een paar schotjes op doel. We mogen blij zijn dat het nog maar 0-3 staat. DEM E5 komt wel iets beter in het spel.

We gaan de rust naderen, met een 0-3 achterstand. Een terechte ruststand gezien de kansen. We laten het zelf helemaal liggen. In de pauze gaan we vertellen dat we ontevreden zijn, we zijn niet fel, voetballen niet zoals het hoort en houden ons mannetje niet voldoende.

De tweede helft willen we meer felheid zien en onze verdedigende taken uitvoeren. Als we snel de 1-3 maken kunnen we misschien nog een gelijkspel pakken, of zelfs winnen wordt het verteld. De jongens kijken wel teleurstellend maar gaan er wel voor in de tweede helft.

We trappen af, en tot onze verbazing zie ik een heel ander DEM E5 dan de eerste helft, we zijn als ietsje verder, staan verdedigend al ietsje beter. Maar het kan nog véél en véél beter.

De tweede helft kent een gelijkwaardige strijd, al is HK E1 met counters wat beter.. Een paar doelpoginen worden gekeerd door Vince Lans.

Opkomende linksback Wouter Blok passeert een aantal mannetjes van HK E1, en schiet dan... zacht net naast.. Goed opgekomen maar een slecht schot. Volgende keer beter.

Nadat Savinio de bal krijgt wilt hij het in een keer doen! Hij schiet de bal hard en ver naast. Erg jammer, dit zijn wel een paar kansen om op 1-3 of 2-3 te komen.

Nu speelt Savinio op Brent... die vanaf rechts helemaal vrij staat en mooi op goal kan schieten.. Maar hij maait helemaal over de bal heen! Jammer weer een grote kans om zeep geholpen.

En daar valt dan alsnog de 1-3! Het is Savinio met een assist en die goed het overzicht bewaard! Hij speelt de bal tussen twee man in door op Milo v. Gool die helemaal vrij staat! De keeper komt uit zijn goal maar Milo neemt een uitstekende beslissing hij schiet vanuit de draai meteen op goal! 1-3! En alles is weer mogelijk! Is de geloof dan weer terug?

Deze 1-3 geeft 8 minuten voor tijd een lekker gevoel, maar het zou toch niet.... Jawel.. HK E1 beslist het duel 5 minuten voor tijd met de 1-4. Wat zonde zeg dat je terug knokt en dan uiteindelijk toch de deksel op de neus krijgt.

En het wordt zelfs nog veel erger.. Het spelertje staat voor de goal helemaal vrij en schiet bekeken de bal binnenkant paal erin.

De scheidsrechter fluit af! Haarlem-Kennemerland E1 wint overtuigend met 1-5 van DEM E5. Wij hebben veel werk aan de winkel. Deze nederlaag is aan ons zelf te danken.

We staan geen laatste, maar vierde. Door de winst van DEM E3 op ODIN '59 E4 (4-0) zijn we op doelsaldo vierde, omdat wij een doelpunt gemaakt hebben. Een positie waar wij aan het einde van de competitie willen staan.

Scoreverloop DEM E5 - Haarlem-Kennemerland E1 1-5 (0-3)
5' 0-1
8' 0-2
10' 0-3
42' Milo v. Gool 1-3
Assist: Savinio Pryor