Bloemendaal E5

E-pupillen zaterdag, E5, 3e klasse 09

7 december 2013 9:45

N.Andrea

Het leek een zware wedstrijd te worden. We spelen tegen Bloemendaal E5, dat twee weken geleden met 2-1 won van Haarlem-Kennemerland E1. Wij verloren vorige week met 1-0 van Haarlem-Kennemerland E1. Maar het leek een nog zwaderde wedstrijd te worden. Danelio onze centrale verdediger, Sam onze linker verdediger en Wouter onze linkermiddenvelder waren er niet! Dus moesten we Jarek van de E4 lenen, een centrale verdediger en maar hopen dat we een goed resultaat kunnen halen.

We gaan beginnen aan de wedstrijd. DEM E5 mag dan verdedigend erg verzwakt zijn, maar aanvallend zijn we nog altijd intact! Wij beginnen met de wedstrijd met een aanval.

Maar dan komt Bloemendaal E5 er uit, vanaf links doet Björn zijn best om te verdedigen en dat is goed! Maar soms komt Bloemendaal E5 er uit! Zo kregen ze in de eerste tien minuten drie aardige mogelijkheden, maar beland er één in het zijnet, en twee keer redt Vince. Het blijft 0-0.

Maar dan kan Savinio alleen op het doel af! Maar zijn aannamen is niet goed! Jammer anders had hij 1-0 kunnen maken. We zijn nu zo ongeveer 10 minuten onderweg, Bloemendaal E5 de betere ploeg. Jarek deed mee van de E4. Hij stond de wedstrijd centraal achterin en deed dat uistekend! Hij bewaarde de rust en verdedigde goed.

15 minuten gespeeld. Bloemendaal E5 nog steeds de betere ploeg, al komt DEM E5 ook een beetje in het spel. De jongens uit Bloemendaal spelen goed alleen is de eindpass net iets te hard waardoor er minder kansen werden gecreëerd.

Na 19 minuten spelen wordt het dan toch 1-0 voor DEM E5! Het is Savinio die vanaf rechts opkomt, hij geeft de bal, het zit tussen een schot en een voorzet in! Maar Bill tikt hem binnen! En het staat 1-0 voor DEM E5! Helemaal tegen de verhouding in! Maar er moet wel gezegd worden, DEM E5 komt beter in haar spel.

Uiteindelijk is de ruststand 1-0, we houden een kleine teambespreking. Hierna gaan we ons opmaken voor de tweede helft, de opstelling blijft hetzelfde.

De tweede helft is véél spannender dan de eerste helft. Er belooft nog veel in dit verslag.

Savinio gaat 1 op 1! De fysiek maar ook slimme speler kan hem afmaken, maar hij schiet hem naast! Hoe is dit mogelijk! De trainer legt Savinio uit hoe hij de volgende keer moet schieten.

Nog geen paar minuten later gaat Savinio weer één op één... Dit maal schiet hij hem in de verre hoek.... Goaaal!!! Hij zit en het staat 2-0 voor DEM E5! Hij heeft geluisterd naar zijn trainer, en dus scoort hij. DEM E5 zit op rozen en met deze stand eindigen ze zonder twijfel vierde in de competitie.

Maar als zovaak, gaan we na één 2-0 voorsprong inzakken en laten we Bloemendaal E5 komen. Een aantal reddingen van Vince houdt ons op de been!

En nu een spectulere moment! De speler van Bloemendaal E5 schiet! Hij raakt de lat en dan nog eens de paal maar gaat uit de goal! Hier komen we écht héél goed weg, want dit had de aansluitingstreffer kunnen zijn.

Het is wachten op de 2-1, Bloemendaal E5 is in de aanval! Één schot verdwijnt net over de lat! Gezien de kansen had het 2-5 moeten staan, maar we mogen zeker niet klagen.

En nu lijkt het 2-1 te worden!! Nee! Brent haalt met zijn hoofd de bal van de lijn! Wat een goede redding van onze fanatiekling!

Maar het kon niet uitblijven.. Na 40 minuten spelen valt dan alsnog de 2-1. Weer houden we de 0 niet, maar dat had ik eigenlijk ook niet verwacht deze wedstrijd. De speler passeert de keeper en tikt de 2-1 binnen, langs de kant van Bloemendaal E5 hard gejuich.

Nog zes minuten op de klok... En Bloemendaal E5 scoort de 2-2! Nee, de scheidsrechter keurt hem af! De trainers hebben namelijk aangegeven dat ze wilden wisselen en er liep nog een trainer in 't veld om instructies te geven, er was namelijk een doodspelmoment maar Bloemendaal E5 speelden de bal te snel! De trainer van Bloemendaal E5 gaat verhaal halen, maar uiteindelijk is het gewoon terecht dat hij wordt afgekeurd. Het blifjt dus voorlopig 2-1.

Langs de kant krijgen we ondanks deze knotsgekke wedstrijd met waar je al 2-5 had moeten achterstaan het gevoel dat we gaan winnen. Maar niets is minder waar.. In de 47e minuut wordt het dan toch 2-2. Een mooi uitgespeelde aanval van Bloemendaal E5 en waar waren de verdedigers op dat moment, Dylan al druk coachend bij het doel van ons vraagt het zich ook af!

Dan lijken we een punt te pakken tegen Bloemendaal E5, maar scoren toch de 3-2! Hij wordt afgegeven op Bill en die schiet hard binnen in de 50e minuut! NEE!!! De scheidsrechter geeft een achterbal! De bal zou over de lijn geweest zijn. Maar volgens onze spelers niet, volgens de trainer wel maar had het wel een cornerbal moeten zijn.

De doeltrap mag nog genomen worden en uiteindelijk fluit de scheidsrechter af, die goed gefloten heeft. Onze spelers zijn erg teleurgesteld over dat het doelpunt van ons niet werd goedgekeurd, maar het zij zo.

Ik kan zeker leven met dit punt aangezien Bloemendaal E5 de betere ploeg was. Je mist in zo'n wedstrijd toch je 3 man die er helaas niet waren. Wij hebben vier echt uitgespeelde kansen gekregen, Bloemendaal E5 meer. We eindigen deze competitie op de vierde of vijfde plaats, dit hangt van de resultaten op de andere velden af. Onze doelstelling was eerste vijf, dus bij deze. We hebben het gehaald!

Scoreverloop DEM E5 - Bloemendaal E5 2-2 (1-0)
19' Bill Bakker 1-0
28' Savinio Pryor 2-0