1 - 0

DEM JO11-5

E-pupillen zaterdag, E5, 3e klasse 09

30 november 2013 9:00

Vandaag stond er een hele belangrijke wedstrijd op het programma. Haarlem-Kennemerland E1 stond op het programma. De jongens uit Haarlem wonnen veel duels overtuigend zoals tegen ADO '20 E5 (8-1) en ODIN '59 E4 (1-6). We wisten wat er ons te wachten stond. Een lastige pot. Alleen bij winst konden we nog kampioen worden.

De teambespreking duurde bijna 20 minuten, hierna gingen we het veld op aan de warming up beginnen. Eenmaal negen uur trappen we af. Nee toch niet. Haarlem-Kennemerland E1 had een mannetje teveel staan (8 man) en dus moest er eentje van het veld af en moesten we de aftrap opnieuw nemen. Die niet goed genomen werd, ingooi Haarlem-Kennemerland E1.

DEM E5 begon met haar sterkste opstelling. Vince onder de lat, linksachter Sam, centraal Danelio en rechtsachter Julian. Op het middenveld met links Wouter en rechts Milo. In de spits stond Savinio. Met dit elftal lieten we met vlagen goed voetbal zien.
Sterker nog... we waren de betere ploeg.

Na ongeveer 10 minuten spelen komt dan ook de eerste echte kans voor DEM E5! Na goed doorzetten van Savinio geeft hij de bal voor! Milo staat helemaal vrij en kan de bal zo in het doel schieten maar hij schiet over! Wat een kans om op 0-1 te komen tegen Haarlem-Kennemerland E1.

Haarlem-Kennemerland E1 creëerde geen kansen. De verdediging stond als een huis en de middenvelders hielpen ook goed mee verdedigen. Enkel kregen ze soms een corner die Vince allemaal vangt, klasse.

Echt kansen of schoten op doel werden er niet gecreëerd in de eerste helft. Maar het veldoverwicht was van DEM E5.

Na 17 minuten spelen komen de eerste wissels; Bill erin voor Wouter, Brent voor Milo en Björn voor Sam.

Savinio die voor de wedstrijd aangaf zich echt te laten zien kwam zijn belofte na. Hij was nadrukkelijk aanwezig, speelde de bal goed af en dat zorgde voor een aantal zorgen bij Haarlem-Kennemerland E1.

We lijken de rust in te gaan met een 0-0 ruststand. Maar niets is minder waar. Haarlem-Kennemerland E1 komt met 4 man tegen 3 van DEM E5, Haarlem-Kennemerland E1 maakt hier beter gebruik van. Het spelertje ziet iemand vrij staan voor de goal en hij speelt hem.... Hij neemt hem aan en schiet hem laag binnen. 1-0 voor Haarlem-Kennemerland E1. En de scheidsrechter blaast meteen voor het rustsingaal. Deze goal had nooit mogen vallen als iedereen zijn afspraken was nagekomen. Waar waren Brent en Bill op dit moment?

We gaan rusten. We vermelden vooral positieve punten, want er gaat weinig fout. Alleen dat ene momentje waar die goal uitviel. Dus zijn de trainers tevreden en hebben nog zeker moed om nog te kunnen winnen. We gaan met dezelfde opstelling de tweede helft in, in de tweede helft hebben we niet de zon in ons ogen, pakt dit goed uit?

We gaan beginnen. Haarlem-Kennemerland E1 heeft het nodige geluk dat ze 1-0 voorstaan, en dus kan afwachten op de counter.

Maar niets is minder waar. Het is DEM E5 dat de bal heeft en het spel bepaalt, af en toe heeft Haarlem-Kennemerland E1 ook de bal.
Ook in de tweede helft pakt Vince alle corners klemvast. Dat betekend dat we de bal snel naar voren konden schieten en er wat nuttigs mee deden, maar dat gebeurde niet.

Na 34 minuten komen de tweede wissels erin; Wouter erin voor Savinio, Milo erin voor Julian en Sam voor Danelio. De tijd gaat dringen, maar langs de kant voelen we ons nog op gemak, want we zijn de betere ploeg.

Er komen zowaar kansen voor beide ploegen. Haarlem-Kennemerland E1 schiet één keer op de paal en schiet één keer in de handen van Vince. Hier komen we wel goed weg.

Maar nu komt Wouter! Hij krijgt de bal komt naar binnen en schiet hard net naast! Oeff.. Daar was bijna de 1-1. Goede poging en de wedstrijd komt meer tot kansen toe.

Na ongeveer 40 minuten spelen kan Bill 1 op 1 na het nodige geluk, de keeper komt uit en is nét ietsje eerder bij de bal, maar raakt ook Bill! Die moet het veld geblesseerd verlaten. Ook hier konden we op 1-1 komen. Danelio is zijn vervanger.

Ook Sam loste nog een schot af op doel, maar die vloog over. We hebben tot nu toe van onze schoten naast geschoten en één keer in de handen van de keeper.

Nog vijf minuten op de klok.. De tijd gaat nu wel dringen. Onze schoten willen er niet in.

Ondanks dit een hevig duel was waar voor beide ploegen het kampioenschap op het spel stond werd er gewoon fair play gespeeld. Zowel de spelers als trainers bleven positief en aardig tegen elkaar. Ook de scheidsrechter floot een goede wedstrijd. Konden we elke week maar zulke wedstrijden spelen.

De scheidsrechter geeft aan nog één minuut te spelen.
Nu komt Danelio vanaf links, die schiet... net voorlangs!! Jeetje.. Zonde zeg.

Dan komt er een vrije trap voor Haarlem-Kennemerland E1 aan de linkerkant van het veld, wij weten wel na deze vrije trap is het afgelopen. De vrijetrap wordt overgeschoten de scheidsrechter fluit af.

Vreugde bij Haarlem-Kennemerland E1 dat volgende week kampioen kan worden. En DEM E5 dat een beetje teleurgesteld keek. En de trainers... die zijn harstikke trots op hun ploeg dat ze goed gespeeld hebben en goede inzet hebben getoond.

Inzet, passie en strijd levert niet altijd het gewenste resultaat op de einduitslag, maar wel op het voetbalveld. Na de wedstrijd werden er gewoon netjes handen geschud en ook beide trainers konden nog goed praten met elkaar. Het was een spannende, maar vooral een sportieve wedstrijd.

We voelen deze wedstrijd ook niet aan of we verloren hebben, dat komt misschien wel omdat we goed gespeeld hebben.
Volgende week tegen Bloemendaal E5. Bij winst kunnen we knap 3e, 4e of 5e eindigen.

Scoreverloop Haarlem-Kennemerland E1 - DEM E5 1-0 (1-0)