DEM E5 met redelijk spel uiteindelijk naar grote overwinning

Onze Gezellen E3

E-pupillen zaterdag, E5, 3e klasse 09

16 november 2013 9:45

D.Mieremet

Vandaag stond Onze Gezellen E3 op het programma. Gezien de stand en uitslagen moeten we deze wedstrijd winnen. Maar wij als trainers weten dat de uitslagen in de competitie niks zegt omdat we aan elkaar wel gewaagd zijn.
Bij winst eindigen we bij de eerste 5. Maar ook als we winnen kunnen we over twee weken (30 november) de kampioenswedstrijd spelen tegen Haarlem-Kennemerland E1.

Deze wedstrijd hebben we gekozen voor Brent als linksachter en Björn in de spits. We gaan kijken wat er gaat opleveren. De bal rolt.

DEM E5 heeft het spel in handen. De bal rolt heen en weer. De eerste paar minuten geeft dat nog geen kansen. Maar voor Onze Gezellen E3 wel, Vince red! Het schot ging in de rechterhoek maar Vince pakt hem goed! 0-1 voorkomen.

Na ongeveer 6 minuten spelen komt DEM E5 beter tot kansen toe. Milo en Savinio zijn erg gevaarlijk met een paar schoten die gekeerd worden of net naast geschoten worden.

Björn kreeg vaak goede ballen maar door de fysiek sterke verdediger en loopvermogen kreeg Björn geen kansen.

Brent die linksachter mocht spelen voetbalde op die positie goed, hij heeft zijn stinkende best gedaan om zijn taak goed uit te voeren.

Savinio met een grote kans! Hij komt vanaf links en ziet de doelman uitkomen! Hij schiet maar hij gaat net naast! Jammer! We hadden hier 1-0 kunnen maken. Maar ook stonden er spelers van ons bij de goal vrij, Als hij afgespeeld werd hadden we 1-0 kunnen binnentikken.

Na 11 minuten spelen komt dan wel de 1-0! De pass is van Sam Zonneveld. Savinio neemt hem aan en knalt hem verwoestend hard in het midden van de goal! Een echte spitsengoal en het staat 1-0 voor DEM E5!

Na 17 minuten komen de eerste wissels. Danelio, Wouter en Bill erin voor Sam, Milo en Savinio.
Savinio gaat eraf met een doelpunt op zak, hij scoorde met deze wedstrijd erbij geteld de laatste drie wedstrijden drie keer.

Nu kan Brent scoren! Hij kapt zijn man uit... doet dat nog één keer en schiet dan! Maar de keeper redt! Daar was dan bijna de 2-0.

Met 1-0 op zak en ongeveer 20 minuten gespeeld is DEM E5 de betere ploeg. Af en toe nog kleine foutjes gaan er een hoop dingen ook erg goed! Onze Gezellen E3 heeft ook twee á drie kansen gehad.

De scheidsrechter fluit af en we gaan met 1-0 de rust in. Gezien het spelbeeld moet er nog wat verbeterd worden maar gaan er ook dingen goed. Al met al een terechte voorsprong.

Na de teambespreking gaan we weer het veld in en gaan we beginnen aan de tweede helft.

Een vrijetrap voor Onze Gezellen E3 zo'n 15 meter van de goal. Hij wordt genomen... en Vince Lans redt deze bal geweldig! Via zijn handen beland hij nog op de lat en is het gevaar weg. Hier komen we goed weg.

Nu komen wij weer. Het is Wouter vanaf links die schiet maar via de paal en keeper beland hij uiteindelijk niet in de goal! Wat hebben we hier een pech zeg.

Weer een vrijetrap voor Onze Gezellen E3. Dit keer wordt hij iets minder genomen maar moet Vince Lans hier weer in actie komen. Hij heeft de bal goed.

En dan mogen wij een vrijetrap nemen! De derde vrijetrap van de wedstrijd. Danelio gaat achter de bal staan. Hij raakt hem hard maar door de zwart-witte muur van Onze Gezellen E3 kan Danelio niet de 2-0 maken.

Onze Gezellen E3 komt iets beter in de wedstrijd en weet dat het pas bij '1-0' nog iets te halen valt. We zijn niet meer fel en zijn gemakzuchtig. Dat betekend ontevreden gezichten bij de trainers. Corners worden niet goed genomen, in de duels zijn we zwak en dat leidt tot een aantal kansen voor Onze Gezellen E3.

Maar na 43 minuten spelen komt de 2-0! Als wij hem niet maken dan is het wel een eigen doelpunt! Wouter met de corner, en een Onze Gezellen E3 speler schiet hem perongeluk in eigen goal! 2-0! En we staan voor met nog zeven minuten te spelen.

Maar netzoals tegen DSS E4 gaan we tegen Onze Gezellen E3 na een 2-0 voorsprong niet ons mannetje houden en dat betekend ruimte voor de tegenstander.

En dat leverd in de 46e minuut ook de 2-1 op! Het spelertje op rechts is helemaal vrij en schiet hem buiten bereik van Vince hard over de grond... Binnenkant paal erin en we houden weer de zeldzame 0 niet en het staat 2-1.

Kort voor tijd wordt het dan toch 3-1! Sam die een goede pass geeft en zijn tweede assist van de wedstrijd. Bill neemt aan en schiet vanuit de draai de bal laag binnenkant paal erin! En het staat 3-1 voor DEM E5. De winst is binnen met nog één minuut te spelen.

Maar voor dat de scheidsrechter wilt afluiten is het Milo en Bill vs één verdediger. Milo speelt de bal naar Bill en die schiet de 4-1 binnen! Toch nog een goede afsluiter van de wedstrijd.

De scheidsrechter fluit af. We winnen met 4-1 van Onze Gezellen E3 en eindigen bij de eerste vijf. De scheidsrechter heeft een uitstekende pot gefloten. Wij hebben redelijk gespeeld en waren in sommige momenten slordig. Maar ook in sommige momenten goed.

Scoreverloop DEM E5 - Onze Gezellen E3 4-1 (1-0)
11' Savinio Pryor 1-0
43' Eigen doelpunt 2-0