DEM E5 geeft voorsprong uit handen en speelt gelijk

2 - 2

DEM JO11-5

E-pupillen zaterdag, E5, 3e klasse 09

9 november 2013 8:30

We speelden om 08:30 in Haarlem tegen DSS E4. Een lastige kluif zal ’t zeker worden, zeker omdat ze van de koploper met 3-1 wonnen. We gingen vol vertrouwen aan de wedstrijd beginnen met ons aanvallende spel.

We gaan beginnen met de Champions-League opkomst, een leuke traditie van DSS. Respect hiervoor. Nadat we dat gedaan hebben gingen we beginnen aan de aftrap. De bal rolt.

DEM E5 bepaald het spel en het is aanvallend bezig, heel af en toe komt DSS E4 eruit maar tot kansen lijdt het niet. Na ongeveer één paar minuten spelen kan DEM E5 de 0-1 maken, maar verzuimt dit te doen.

Een vrijetrap gegeven door de scheidsrechter, Danelio staat achter de bal…. Hij neemt een aanloop… Schiet maar de keepster red hem fantastisch, bijna de 0-1.

Danelio die deze wedstrijd ook weer inschuift en mee naar voren gaat komt een paar keer tot een aantal schoten, die of net naast gaan of door de keepster goed gered wordt.

Een afvallende bal die DSS E4 krijgt! 1 op 1 loopt de aanvaller maar hij schiet de bal hard over en schamt de lat nog! Hier komen we goed weg.

Brent kreeg ook een kans om te scoren maar ook zijn schot gaat niet binnen de palen. Er zijn genoeg kansen om te scoren, maar het lukt alleen niet.

Savinio komt erin voor Brent, zo krijgen we hopelijk meer loopvermogen voorin zodat we misschien toch kunnen scoren. De topscoorder die weer vertrouwen tankte nadat hij de 2-0 maakten tegen ADO ’20 E5, scoren had hij daarvoor een tijdje niet meer gedaan.

Ook Julian voor in de ploeg gekomen Björn kon een paar keer schoten op doel afvuren, maar hij schoot ze niet zoals op de training, deze gingen ver naast. Helaas, maar hij probeert het wel.
Nu komt Sam Zonneveld mee op! Hij geeft een voorzet en die kopt Savinio over! Wát een kans om 0-1 te maken, de voorzet ging over de keepster heen en Savinio kon zo in leeg doel koppen, maar hij faalt.

Even later is het weer de opkomende linksback Sam Zonneveld die opkomt! Wederom een voorzet maar dit keer kan Bill Bakker net niet bij de bal! Als Bill de bal met zijn hoofd raakt was het nu wél 0-1.

Kort voor rust kan DEM E5 via Savinio wederom 0-1 maken, maar weer is het de keepster die de bal tegenhoud, DSS E4 zonder deze keepster is een elftal met veel doelpunten tegen deze wedstrijd.

We gaan rusten met een 0-0 stand, gezien het spel waren wij heer en meester, en konden we ons afvragen waarom het niet 1-4 stond. Een kleine teambespreking en we gaan weer knallen voor de tweede helft, als we netzoals de eerste helft spelen moeten we winnen van deze tegenstander.

Nog geen minuut na rust en er mag wederom een vrijetrap genomen worden. Danelio is wissel dus gaan Sam en Brent achter de bal staan. We hebben op dit soort momenten geoefend. Brent gaat hem nemen, nee hij stapt over de bal en laat DSS E4 schrikken, dan neemt Sam hem en die schiet hem laag in de hoek erin! Wat een mooie goal zeg. Complimenten aan Sam, Brent en… Savinio. Savinio zorgde ervoor dat de keepster de bal niet kon zien aankomen, en daar is dan eindelijk de verdiende 0-1 voorsprong.

We spelen heerlijk voetbal, alleen laten we de kansen liggen maar van ’t spel was het wel om naar te kijken. Zeker als Brent en Milo bewegelijk zijn op de zijkanten, die een beetje flow geven voorin en het tempo erin houden.

Na 32 minuten spelen verhogen we de marge. Het is Milo van Gool die goed doorzet vanaf rechts, loopt zijn mannetje voorbij, dan nog één die hij poort en geeft laag aan Savinio, die neemt aan kapt ook zijn man en schiet dan zonder enige twijfel hard door de benen van de keepster. Een mooie goal en 0-2 voor. Nu mogen we dit niet meer uit handen geven en zorgen dat we ons spelletje blijven spelen en meer goals maken.

Na 35 minuten spelen zakt het spel van DEM E5 in, gemakzucht in de ploeg. Julian raakt de ballen niet meer goed, Björn is ook even de weg kwijt en Brent blijft voorin staan. Helaas maar dan weet je wat er gaat komen, kansen voor DSS E4.

We gaan wisselen, Danelio vervangt de wederom goed spelende Sam. Ook Bill komt er weer in, hij is voor Milo erin gekomen.

Maar meteen na de wissel komt de bal die normaal gesproken voor Danelio is maar ook hij verslapt en laat zich gemakkelijk van de bal afzetten, dit betekend een 1 op 1 situatie voor DSS E4, en dit keer falen ze niet. Het staat 1-2 en nu moeten we zeker gaan oppassen. Wat werd Danelio hier kinderlijk eenvoudig van de bal afgezet, maar helaas we moeten verder.

Vijf minuten voor het einde valt de genade klap, het hing in de lucht, DEM E5 is compleet de weg kwijt, speelt niet meer zoals afgesproken en roept het naar zich toe. Björn die verkeerd uitverdedigd en de bal voor de voeten van de aanvaller speelt, die schiet zonder aarzeling de bal in de hoek. Daar is dan de 2-2 en Vince Lans voelt zich bestolen, dat voelen wij langs de kant ook. Hoe kunnen we dit nou uit handen geven? Wederom twee goals uit twee persoonlijke fouten, het spel was van DEM E5 totdat we de 35e minuut benaderd hadden.

Kort voor het einde kan de zege dan toch voor DEM E5 komen, Milo, Sam en Brent op de goal af, maar ze krijgen de bal er niet in. De scheidsrechter fluit af en we laten hier twee hele dure punten liggen, twee punten die het kampioenschap kan kosten.

Al met al is de trainer ondanks een gelijkspel tevreden, we hebben 35 minuten héél goed gespeeld, kansen gecreeërd en het spel gemaakt. Dat we uiteindelijk gelijkspelen is dan maar zo, als wij ze niet maken dan aan de andere kant wel. Wij hebben 15 kansen gehad, en DSS E4 4 kansen. Zij maken ze wel af en wij niet. We gaan volgende week tegen Onze Gezellen E3 onze doelstelling behalen.

Scoreverloop DSS E4 – DEM E5 2-2 (0-0)
26’ Sam Zonneveld 0-1
32’ Savinio Pryor 0-2