Scheidsrechter

D.Hoogeland

Accommodatie

Onbekend

Vandaag moesten we aantreden tegen het fysiek sterke ADO '20 E5, allemaal tweede jaars en zijn een titelkanidaat. Na de zware nederlaag bij ODIN '59 E4 moesten we vandaag maar één ding behalen en dat was de winst. In de teambespreking had ik verteld, als we winnen kunnen we nog kampioen worden, als we verliezen niet meer.

Beide ploegen staan klaar om af te trappen, ADO '20 E5 speelt in uit uit-tenue, oftewel de rode shirts. ADO '20 E5 trapt af en de bal rolt.

De eerste paar minuten rolt de bal bij beide ploegen rustig rond, nog echt kansen zijn er nog niet geweest. De trainer heeft tenopzichte van het duel tegen ODIN '59 E4 zijn ploeg aanvallender laten spelen, bij elke situatie een mannetje meer. Dit pakte de gehele wedstrijd goed uit.

We zijn 10 minuten onderweg en beide ploegen hebben een aantal kansen. ADO '20 E5 was het dichtstbij maar keeper Vince haalt hem fantastisch uit de kruising.

Sam de zwevende centrale verdeder, die de voorkeur vanaf de aftrap kreeg dan Danelio vervulde zijn rol knap in. Hij kwam goed mee op en was twee keer gevaarlijk. Hij zag zijn schoten twee keer net naast gaan.

Bill was vanaf de rechterkant ook goed, hij passeerde vaak goed zijn mannetje alleen kwam de bal niet vaak bij een ploeggenoot, Bill die vanaf rechts beter tot zijn recht komt.

Maar even later kan Bill wel de bal goed geven en schiet Wouter net voorlangs! Bijna de 1-0 en zou gezien het spel niet onverdiend zijn.

Danelio viel goed in op de linkermiddenveld positie, hij passeerde goed zijn mannetje en gebruikte zijn lichaam goed. Ook Sam, Julian en Björn hielden het achterin goed dicht en verdienden een groot compliment. Milo was weer lekker fel en aanwezig zoals gewoonlijk.

Ook ADO '20 E5 krijgt nog een grote kans voor rust, alleen deze beland op de lat en zo is het gevaar weg.

Maar de allergrootste kans van de eerste helft is voor Brent Wester, kort voor rust kan hij 1 op 1 met de keeper, hij schiet.... maar bewaard de rust niet en schiet een metertje naast. Zonde want dit was dé kans.

We gaan rusten met een 0-0 als ruststand, gezien het spel is dat onverdiend want DEM E5 is de betere ploeg, maar ADO '20 E5 komt er soms ook goed uit. We gaan bespreken of we nog iets aanvallender kunnen spelen, dat kan en dus gaan we dat doen.

We zijn begonnen en DEM E5 zet meteen druk. Het wordt nu meer een open wedstrijd maar een paar goede kansen voor beide ploegen, Milo en Wouter schieten beide net naast maar ook ADO '20 E5 is gevaarlijk maar keeper Vince en de verdediging doen goed hun taak.

Het kon niet uitblijven maar onze ingeschuivde centrale verdediger die in de tweede helft op zijn vertrouwde positie mocht beginnen opent de score. Hij dribbelt in naar links en schiet hard laag in de verre hoek. 1-0 voor DEM E5 en we staan op voorsprong!

Nu komt DEM E5 er een paar keer goed uit en kansen heeft om de 2-0, 3-0 en 4-0 te maken maar deze laat liggen. Wel schoot de doelpuntenmaker Danelio Bergmeier nog keihard op de bovenkant van de lat!

10 minuten voor het einde lijkt het dan toch gespeeld, Savinio tikt naar Brent, die passeert zijn man en paast terug naar Savinio, die tikt rustig in de hoek binnen! DEM E5 op 2-0 en onze spits die een tijdje droog stond scoort weer!

Nu komt er een vrijetrap voor ADO '20 E5, zo'n 20 meter van de goal. Hij wordt genomen maar hij beland op de bovenkant van de lat, hier komen we goed weg!

We spelen de gehele wedstrijd goed. Maar toch gaat er elke wedstrijd wel wat fout, in de slotfase vergeten we ons mannetje te houden waardoor er twee ADO '20 E5 spelers op de linkerkant helemaal vrij staan. Één van deze neemt de bal aan en schiet hem in de lange hoek, 2-1 en het wordt toch nog een spannende pot.

Maar ook na de 2-1 kunnen we de wedstrijd op slot gooien en 3-1 maken, maar de aanvallers doen dat niet en zo worden de laatste minuten toch nog spannend. Wouter was het dichtstbij met een schot richting de kruising maar de boomlange keeper had deze bal mooi. ADO '20 E5 met de laatste corner maar die levert niks op.

Uiteindelijk blaast de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd, de jongens vieren deze overwinning gezamelijk, we leken wel kampioen. Maar zover zijn we nog niet, wel verdienen we terecht met 2-1, al was ik niet verbaasd als het 6-2 geëindigt was.

Mijn jongens verdienen allemaal een ruim voldoende en hebben gevochten voor de overwinning. Ik als trainer ben zeker tevreden. Maar we kunnen nog altijd beter. We blijven nog kans maken om kampioen te worden.

Scoreverloop DEM E5 - ADO '20 E5 2-1 (0-0)
29' Danelio Bergmeier 1-0
40' Savinio Pryor 2-0