4 - 0

DEM JO11-5

E-pupillen zaterdag, E5, 3e klasse 09

26 oktober 2013 10:00

DEM E5 is er niet in geslaagd om de koppositie over te nemen van Haarlem-Kennemerland E1 nadat ze met 3-1 bij DSS E4 verloren hadden. DEM E5 ging met ruime cijfers onderuit bij de buren. Met een brilstand als ruststand was het na het laatste fluitsingaal na rust met 4-0 verloren.

We verzamelen 09:15 in de kleedkamer 15 en gaan een teambespreking houden, iedereen was keurig optijd en voor 09;15 al binnen dus als trainer kan ik niet tevredener beginnen.

Alle punten zijn duidelijk gemaakt, we gaan spelen zoals de hoofdtrainer dat wilt, maar of we dat in de praktijk gaan uitvoeren....

DEM E5 begint aan de aftrap en we gaan beginnen. ODIN '59 E4 heeft het spel in handen en komt met een aantal schoten van afstand, op doel zijn ze nog niet maar het gevaar dreigt.

ODIN '59 E4 mag veel corners nemen de eerste helft, waarvan er één serieus gevaarlijk is, die beland op de paal en wordt uiteindelijk verdedigd.

Na 10 minuten spelen komt de eerste serieuze doelkans voor ODIN '59 E4! Vince Lans met een uitstekende redding en houd DEM E5 op de been, uiteindelijk wordt de bal uitverdedigd. Hier kunnen we opgelucht ademhalen.

Maar nu komt Savinio Pryor met een kans, hij gaat op doel af maar de bal wordt gestopt door de doelman! Hier kwam DEM E5 welliswaar bijna onterecht op voorsprong!

Kort voor rust is het weer Savino Pryor die op de goal afgaat, het publiek naast mij ziet hem er al ingaan... Savinio schiet maar schiet net voorlangs!! Oeff daar ging je toch bijna met 0-1 de rust in!

De scheidsrechter blaast voor het rustsingaal, de trainer kan opgelucht ademhalen want het staat nog maar 0-0 maar gezien onze twee sluwe kansen hadden we ook minimaal 0-1 kunnen voorstaan, al met al een 0-0 als ruststand is goed, gezien het spelbeeld was ODIN '59 E4 beter.

In de kleedkamer de toespraak, het gaat niet zoals we afgesproken hadden. DEM E5 komt niet in haar spel en dat is misschien een beetje aan ons te danken maar ook aan de tegenstander. We passen het een beetje aan, we hebben de tweede helft windje mee en daar moeten we gebruik van maken.

We gaan beginnen aan de tweede helft. DEM E5 komt ietsje beter in de wedstrijd.

Maar dan valt de 1-0 voor ODIN '59 E4! Vanaf links kan Siemen de bal in de korte hoek schieten en dat doet hij, Vince Lans kansloos en ODIN '59 E4 na 27 minuten spelen op een terechte 1-0 voorsprong.

Maar na de 1-0 wordt het spel een beetje in evenwicht. DEM E5 zet aan en dat resulteert in een aantal kansen.

Brent Wester krijgt een kans om de 1-1 te maken maar hij faalt! De keeper heeft de bal klemvast, daar was dan dé kans om op 1-1 te komen en de wedstrijd om te gooien.

Alweer DEM E5! Nu Savinio Pryor die kan scoren! Ook hij schiet maar weer die keeper "Ruben" die hem klemvast heeft, dit zijn twee kansen die meer moesten opleveren.

De trainer gaat in de 37e minuut wisselen, en dat is een geen goede zet van de trainer. Er wordt een schot geklaart op Vince Lans! Maar die red half! Dan wilt hij herstellen en de bal van de doellijn halen en dat doet hij maar daar staat Kyan van den Bos die hem er rustig intikt. Goal voor ODIN '59 E4 en nu moeten we risico's nemen. Het komt door de wissel want we waren nog niet gereed, oftewel we hadden ons mannetje niet, een zéér vervelende doelpunt.

De trainer moet risico nemen en zet Julian op centraal midden, we gaan de slotfase met een 1-3-2 systeem spelen, het is of de 2-1 of de 3-0.

Een vrijetrap voor DEM E5 ongeveer twaalf meter van de goal na hands van de keeper, hij was namelijk uit zijn gebied. Tegen de afspraken in besluit ik dat Danelio hem gaat nemen. Hij neemt zijn aanloop... schiet maar net naast de paal!! Zonde hier kwamen we bijna op 2-1.

Bill Bakker kreeg ook nog een kansje om de 2-1 te maken, maar alweer is het keeper Ruben die hem tegenhoud.
We benoemen hier de kansen van ons, maar ook ODIN '59 E4 heeft kansen om 3-0 en 4-0 te maken maar dat laten ze na, en zo blijven we toch nog in de wedstrijd.

Maar na 43 minuten, oftewel zeven minuten voor het einde is de wedstrijd gespeeld. Een afvallende bal komt voor de voeten van Bram die binnentikt, we zijn verslagen, we laten de koppositie liggen en dat hebben we allemaal aan ons zelf te danken, ODIN '59 E4 dat mooi voetbal speelt en wij die niet in ons spelletje komen en onze paar kansen niet benutten. Einde wedstrijd 3-0 en het is nu opassen dat het niet een hogere score wordt.

Uiteindelijk eindigt de wedstrijd in een 4-0 verliespartij voor DEM E5. In de 48e minuut werd het laastste doelpunt gescoord.

Misschien is het wel even beter dat we de wedstrijd verliezen, misschien kennen we dan onze positie dat we niet héér en mééster zijn en dat we ons moeten blijven richten op die doelstelling bij de eerste vier. We eindigen deze speelronde als 3e, als we volgende week tegen ADO '20 E5 winnen dan zetten we een goede stap en kunnen we onze 3e plek verstevigen.

Scoreverloop ODIN '59 E4 - DEM E5 4-0 (0-0)