DEM E5 na rust pas op stoom tegen FC Uitgeest E4

1 - 4

DEM JO11-5

E-pupillen zaterdag, E5, 3e klasse 09

5 oktober 2013 11:30

Vandaag stond speelronde 4 op het programma en ook speelronde 4 werd gewonnen, dit keer een andere uitslag dan 2-1, het eindigde namelijk in een 1-4 (1-1) overwinning in Uitgeest.

Vandaag weer een latertje, heerlijk pas om 11:30 voetballen, dat betekend uitslapen, niet voor de trainer want die moest al kwart voor acht bij de D5 in de kleedkamer zijn.

Aangekomen in Uitgeest en we zitten in kleedkamer "13" het zou toch niet ... ? De moeder van Bill heeft een naar gevoel.. het zou toch niet ...?

Naja, we gaan het zien en we gaan beginnen in een opvallende 3-1-2 opstelling met twee spitsen, never change a winning team wordt er wel eens geroepen, en misschien is dat ook wel zo want FC Uitgeest E4 is de betere ploeg en creëert kansen.

Na zeven minuten is het ook raak! Na een klutsbal maakt Vince een inschattingsfout en ziet de bal in de doel rollen, daar is dan de 1-0 voor FC Uitgeest E4.

We zijn al 15 minuten onderweg en FC Uitgeest E4 heeft de kansen, dankzij keeper Vince Lans blijft het maar 1-0 staan, hij duikt veel ballen eruit en is hierbij een held, het kon namelijk al 3-0 staan, dan is de wedstrijd gespeeld.

Na 20 minuten spelen komt DEM E5 wat beter aan voetballen toe, Savinio met een afstandsschot recht in de handen van de keeper, Bill ook met een schot maar deze wordt ook gered door de keeper, het zijn niet echt kansen maar meer schoten van DEM E5.

Kort voor rust is het dan wel raak! Vanuit een corner krijgt Danelio de bal en die schiet op doel, hij wordt onderweg nog lichtjes getoucheerd maar hij zit erin! Dit is lekker de rust in gaan! 1-1 en we mogen zeker niet mopperen.

Het is rust. Tijd voor een teambespreking. De trainer is er niet in geslaagd om zijn ploeg in een 3-1-2 opstelling beter te gaan voetballen, beter gezegd zelfs het ging slechter, de spitsen liepen elkaar in de weg, een groot gat op het middenveld.... Dus dat was reden om weer terug te gaan naar een vertrouwd systeem, namelijk 3-2-1.

We zijn begonnen, en je ziet meteen dat DEM E5 de betere ploeg is. Kansen over en weer, maar voorlopig nog niet de voorsprong.

Na 32 minuten is het wel raak, Danelio geeft de bal op Savinio en die maakt als een nummer 9 af! DEM E5 op een 1-2 voorsprong en we gaan aan de leiding.

DEM E5 is in de tweede helft de betere ploeg en het is wachten op de verlossende 1-3.

Zeven minuten voor het einde komt die 1-3 ook, en tevens ook de mooiste goal van het duel. Wederom Danelio met de assist, hij stuurt Milo vanaf rechts weg, de aanvoerder schiet hem hard hoog in de lange hoek! Wereldgoal en het is beslist! 1-3!

FC Uitgeest E4 is in de tweede helft maar tot 1 kans gekomen, maar keeper Vince heeft de bal goed. Met de 3-2-1 opstelling creëerde de rust in de ploeg terug.

Het feestje is compleet, voordat de scheidsrechter wilt afsluiten komt er nog een goal. Danelio rost de bal naar voren en Bill stond goed vrij en daar komt de bal ook, hij neemt aan draait en schiet de bal laag in de linkerhoek! 1-4 voor Bill en ik zei vrijdagavond nog dat hij zou gaan scoren vandaag, en dat gebeurde ook.

De wedstrijd is afgelopen en DEM E5 wint met 1-4 (1-1), gezien de tweede helft een goede pot gespeeld, de eerste helft moeten we maar snel vergeten.

Man of the match is Danelio Bergmeier met 1 goal en 3 assists, hij was bij alle 4 de goals betrokken en was achterin ook weer belangrijk. DEM E5 blijft 2e op de ranglijst.

Scoreverloop FC Uitgeest E4 - DEM E5 1-4 (1-1)
7' 1-0
22' Danelio Bergmeier 1-1
32' Savinio Pryor 1-2
43' Milo v. Gool 1-3
49' Bill Bakker 1-4

Klik hier om wedstrijdbeelden te zien: KLIK HIER