Benutte strafschop in slotfase cruciaal in spannend duel

E-pupillen zaterdag, E5, 3e klasse 09

28 september 2013 10:00

L.v.Nigtevegt

We speelden om 10:00, een ideale tijd om te spelen.
Vandaag stond SVIJ E2 op het programma, een tegenstander dat ook in de bovenste plekken meespeelt, een lastige pot dus.

Uitslag zegt niet altijd alles, Bloemendaal E5 won met 8-2 van Sporting Krommenie E5 waar wij 1-2 van wonnen, maar Bloemendaal E5 verloor weer met 6-1 van SVIJ E2, gezien de uitslag dus een tegenstander die we niet 1.. 2.. 3.. zouden verslaan, of toch wel?

We gaan beginnen, SVIJ E2 aan de aftrap.
De bal rolt, en DEM E5 bepaalt het spel.

Onder andere Milo, Sam, Wouter, Bill, Brent en Savinio waren voorin erg gevaarlijk en kwamen tot een aantal schoten die de keeper goed had of net naast geschoten werd, SVIJ E2 is dus gewaarschuwd.

Ergens rond de 14e minuut kan Sam 1-0 binnentikken, maar hij schuift de bal naast! Jammer! Goed geprobeerd.

SVIJ E2 met een counter vanaf links, de speler schiet de bal maar keeper Vince kan de bal half redden en maakt er een corner van! De corner levert geen gevaar op.

Milo en Wouter waren vanaf links en rechts erg belangrijk en hielden tempo in het spel, beide partijen waren ook lekker fel. Savinio jaagt lekker door en maakt het SVIJ E2 moeilijk. De verdedigers, Danelio, Julian, Björn en Sam waren ook erg belangrijk achterin en hielden het dicht.

Wederom een kans voor SVIJ E2, ditmaal vanaf rechts, de speler wilt in de lange hoek schieten maar ziet zijn schot hard voorlangs vliegen, hier komt DEM E5 wel goed weg.

Het is rust, DEM E5 had het spel en creëerde wat kansen, maar SVIJ E2 had de gevaarlijkste kansen.

Teambespreking in de rust, wat gaat er goed en wat kan er beter? De vragen worden weer goed beantwoord en dat geeft mij toch een beetje een rustig gevoel, laat het maar zien dacht ik bij mij zelf.

We gaan beginnen en de wedstrijd wordt nu spannender...
De eerste echte goede kans voor DEM E5 komt na 32 minuten spelen, Savinio wordt weggestuurd kan 1-0 maken maar de keeper zit erg goed tussen! En de bal beland door zijn redding net naast, en dat is een corner. Wat een kans om 1-0 te maken!

Ook SVIJ E2 wordt gevaarlijker, het wordt een open wedstrijd. De speler schiet... maar Vince red met zijn vuisten.

Danelio met een geweldige pass op Savinio, die komt vanaf rechts en schiet de bal laag in de lange hoek binnen! Goaaaaal!!!! En het staat 1-0 voor DEM E5! En dit wordt uitbundig gevierd! Danelio nogmaals met een goede pass en Savinio als een echte spits maakt hem af.

Nu komt er ruimte voor DEM E5, veel situaties waar we met 4 tegen 2 in de aanval in het voordeel zijn, maar of het wordt niet goed uitgespeeld of de keeper zit er goed tussen, het blijft dus 1-0.

En dan komt er een mooie bal van SVIJ E2 door het midden, de speler staat oog in oog met Vince maar schiet de bal over! Hier komen we zeker goed weg! Ook raakten ze 2x de paal, we moeten dus niet klagen.

Maar we benomen hier de kansen van SVIJ E2, maar ook wij hebben zeker kansen gekregen, gezien het spelbeeld had het 4-2 moeten staan in ons voordeel.

En nu is het wel raak! De SVIJ E2 speler schiet vanaf de rechterkant laag in de lange hoek, keeper Vince kansloos en daar is dan helaas de 1-1.

Brent wou de bal vanuit de lucht op doel schieten, maar kreeg de bal niet goed op de slof en hij beland dus ver naast, jammer, geen 2-1.

En dan komt er nu een cruciaal moment! Milo wordt onderuitgehaald en de scheidsrechter geeft drie minuten voor tijd een strafschop! Een goede kans om op 2-1 te komen en waarschijnlijk de wedstrijd te winnen.

Milo van Gool achter de bal, afgelopen woensdag benutte hij ook de strafschop tegen DEM E3, dat ons ook op een 1-2 voorsprong zetten, Milo schiet hem.... Raak!! Laag in de lange hoek en het gejuich is enorm!

Na de 2-1 is het de bal rustig uittikken en wachten op de 3-1, een schot van Wouter beland nog op de lat en een vrijetrap wordt nog tegengehouden door de keeper.

De scheidsrechter fluit af en iedereen is blij en viert deze overwinning als het behalen van het kampioenschap! 9 punten uit 3 wedstrijden is een lekker begin en alle drie de wedstrijden met 2-1 gewonnen.

Voor de wedstrijd had ik een hele andere gedachte van deze wedstrijd, maar we laten zien dat we toch beter kunnen en nog veel kunnen behalen.

Scoreverloop DEM E5 - SVIJ E2 2-1 (0-0)
34' Savinio Pryor 1-0
44' 1-1
47' Milo v. Gool (Penalty) 2-1