1 - 2

DEM JO11-5

E-pupillen zaterdag, E5, 3e klasse 09

21 september 2013 12:00

DEM E5 heeft ook speelronde 2 gewonnen van de competitie, in Krommenie werd het netzoals in Wijk aan Zee spannend en wonnen de manschappen vandaag met 1-2 (0-1).

Vandaag speelden we niet om 09:00 of 10:00 maar om 12:00, dat is lekker uitslapen en een wedstrijd in de middag.

We beginnen deze wedstrijd met een 3-2-1 opstelling, in de kleedkamer werd het een en ander uitgelegd en gingen we vol moed naar het kunstgrasveld.

Wij mogen de aftrap nemen en de bal rolt, we zijn begonnen.
De eerste vijf minuten zijn voor DEM E5, dat een aantal kansjes krijgt maar nog niet gevaarlijk is geweest.

Na zes minuten spelen valt wel de 0-1! Savinio komt op loopt zijn mannetje voorbij en tikt de bal naar Wouter die zonder moeite de bal keihard in het midden van de goal jaagt, 0-1!

Sam had van zo'n 30 meter afstand een schot in de benen, hij raakte de bal goed maar beland recht in de handen van de keeper.

Even later kan Bill de 0-2 maken! hij staat voor de keeper maar krijgt de bal niet onder controle! Jammer! Het blijft 0-1.

Sporting Krommenie E5 creëert een kans, de bal wordt ingeschoten in de korte hoek maar Vince is alert en pakt de bal goed!

Opnieuw is het Bill die voor de goal de bal krijgt maar de bal over schiet!

De eerste helft hadden Julian, Danelio, Milo, Sam en Björn de achterhoede als een huis staan, we verdedigden via de zijkanten uit en hadden rust achterin.

We gaan rusten met een 0-1 voorsprong, DEM E5 de beste kansen maar het afmaken is nog niet aan de orde.
Het nodige teamgesprek vindt plaats, opnieuw een rondvraag van wat er goed gaat en wat minder goed gaat, de jongens weten het opnieuw weer goed te vertellen, hierna de opstelling verteld en weer knallen.

De tweede helft komen we slecht uit de startblokken, Sporting Krommenie E5 is aan het aanvallen en is opzoek naar de 1-1, Vince is met een paar reddingen belangrijk voor DEM E5, ook de verdedigers en middenvelders moeten even doorbijten achterin en verdedigen goed uit.

De 10 minuten van de tweede helft was het even tegenhouden, nu geeft Sporting Krommenie E5 weer gas terug en komen wij met counters, Milo komt vanaf rechts goed mee op, geeft de bal aan Brent maar die komt niet uit zijn passen en zo blijft het 0-1.

Opnieuw Brent! Maar het schot wordt gekraakt en zo wordt het een corner! Daar was bijna de 0-2.

Nu komt Sporting Krommenie E5, een 100% kans om 1-1 te maken maar keeper Vince is alert en slaat de bal naar de buitenkant! Maar dan komt de bal voor de voeten van de aanvaller van Sporting Krommenie E5 en die kan binnen tikken maar schiet in het zijnet! Wat komen we hier goed weg! Bijna 1-1.

En daar is dan alsnog de 0-2! Het bevrijdende doelpunt! Julian geeft de bal goed en hard naar voren waar Savinio zo 1 op 1 kan, hij controleert de bal en schiet de bal hard onder de keeper door! En de tussenstand is nu 0-2! Een echte spitsen goal.

Vijf minuten voor het eindsignaal wordt het nog 1-2! Wederom niet de "0" maar een knullig doelpunt, Sporting Krommenie E5 neemt de corner maar wordt uitverdedigd dan komt de bal voor de aanvaller en die schiet hard de bal in de touwen! Hard gejuich langs de lijn en daar is dan de onnodige 1-2! Er is weer hoop voor Sporting Krommenie E5 en voor ons weer billenknijpen.

Allerlaatste aanval is voor ons, ik zie de scheidsrechter al naar zijn horloge kijken en wilt afsluiten maar laat ons de aanval afmaken, Milo geeft vanaf rechts goed laag voor aan Savinio! Die kan de 1-3 inschieten maar schiet recht op de keeper! De scheidsrechter blaast meteen af.

Opluchting van onze kant, en een goede zege! We eindigen deze speelronde bij de eerste drie.

Vergeleken met vorige week hebben we meer kansen gecreëerd, de inzet was ook goed en het overspelen ook. Alleen het breed maken zou wat beter kunnen.

De jongens hadden dus een goede inzet en hebben keihard gewerkt voor deze drie punten! Volgende week thuis tegen SVIJ E2.

Scoreverloop Sporting Krommenie E5 - DEM E5 1-2 (0-1)
6' Wouter Blok 0-1
41' Savinio Pryor 0-2