1 - 2

DEM JO11-5

E-pupillen zaterdag, E5, 3e klasse 09

14 september 2013 9:00

We vertrokken om 08;00 naar Wijk aan Zee en waren er tussen 08:15/08:20, omkleden, teambespreking, warming up en we gingen beginnen. De wedstrijd stond gepland voor 09:00.

De wedstrijd begint, en DEM E5 heeft het balbezit, tot kansen leid het nog niet, we spelen de bal rustig rond.

Na ongeveer 7 minuten komt de eerste serieuze kans, Brent schiet vanuit de draai op de keeper.

Ook Wijk aan Zee E2 komt na 10 minuten voetballen iets beter aan voetballen toe, vooral op de rechterkant waren ze erg sterk, maar Julian hield ze goed in bedwang.

Na 12 minuten spelen komen de eerste twee wissels, Savinio erin voor Bill en Danelio erin voor Sam. Na deze wissels kwam er wat meer vaart in het spel, zo kreeg Savinio aardig wat mogelijkheden om te scoren, maar bleef het toch de brilstand.

In de 18e minuut kan Savinio 0-1 maken, hij gaat 1 op 1 met de keeper maar stuit op de keeper, kans verkeken.

Kort voor rust wordt het toch 0-1! Savinio vanaf links, die geeft laag aan Brent, en schiet vanuit de draai in de lange hoek de 0-1 binnen. Heerlijk zo de rust in gaan! Goede pass van Savinio en mooi afgemaakt door Brent. Nog geen 10 secondes later floot de scheidsrechter voor de rust, dit is lekker de kleedkamer ingaan.

In de kleedkamer het nodige gesprek, wat gaat er goed, wat gaat er minder goed, en wat kan er verbeterd worden? De jongens weten aandachtig veel te vertellen dus het zou goed moeten komen. Als we het spel in een hoger tempo gooien kunnen we 0-2 en 0-3 maken, we zullen zien.

De tweede helft is van start, en het spel kantelt een beetje, Wijk aan Zee E2 komt iets beter in de wedstrijd.

Met Milo op rechtsmidden komt het spel beter tot zijn recht, Milo heeft een goede voorzet in huis en laat dat ook zien!

Over corners hebben we niet te klagen in de tweede helft, we hebben er genoeg gehad maar weinig benut.

Nu komt er een counter kans! Wijk aan Zee E2 kwam bij ons doel maar komt tot balverlies, Savinio neemt over en kan een solo op doel af, hij wilt de bal in de lange hoek plaatsen maar de keeper red! maar Bill staat goed en tikt de afvallende bal binnen 0-2! Eindelijk is de 0-2 er! En het is ook verdiend! Zal de wedstrijd nu beslist zijn?

Na de 0-2, moet Wijk aan Zee E2 echt komen, dat komt tot een aantal kansjes, maar keeper Vince doet 't naar behoren.

In de 39e minuut is het wel raak, vanaf afstand krult de speler de bal hoog in de lange hoek 1-2! Met nog 11 minuten op de klok, het wordt spannend.
En daar kan ook meteen 2-2 vallen! DEM E5 is het positiespel kwijt en staat verdedigend niet goed! De speler van Wijk aan Zee E2 kan 1 op 1 maar schiet op keeper Vince!

Dan komen wij! Een verwoestende uithaal van onze kant wordt uit de kruising getikt door de keeper! Daar was dan alsnog bijna de 1-3!

Ook had keeper Vince drie minuten voor tijd een hele belangrijke redding, van afstand schoot de Wijk aan Zee E2 speler de bal mooi in de hoek maar keeper Vince pakt hem katachtig.

De scheidsrechter blaast af! Een opluchting! De eerste drie punten zijn binnen voor onze doelstelling, de handen kunnen geschud worden want dit was een benauwde zege.

De spelers verdienen op basis van de eerste helft een 8, en op basis van de tweede helft een 5,5. Volgende week wacht Sporting Krommenie E5.

Scoreverloop Wijk aan Zee E2 - DEM E5 1-2 (0-1)
25' Brent Wester 0-1
34' Bill Bakker 0-2