Doelpuntenregen in Driehuis dankzij swingend DEM E5

2 - 12

DEM JO11-5

E-pupillen, E5, Groep 3 042

7 september 2013 9:00

DEM E5 en RKVV Velsen E3 hebben het publiek op doelpunten getrakteerd, er werd namelijk 14 keer gescoord.

We gingen rond 08:00 vertrekken naar Driehuis en waren daar rond 08:20. Omkleden, teambespreking, warming up en natuurlijk beginnen aan de wedstrijd.

Volgens lokale bronnen uit het dorpje Heemskerk hadden we vernomen dat de tegenstander groot is maar kwalitatief wat minder. We gingen van eigen kracht uit en in een opvallende 2-3-1 opstelling, met de punt naar voren met een aanvallende middenvelder *klassieke 10".

We zijn begonnen aan de wedstrijd en DEM E5 domineert in de eerste paar minuten. In de vierde minuut levert dat dus ook een doelpunt op, Bill speelt de bal naar Wouter, en die schiet van afstand mooi raak! 0-1!

Na 15 minuten spelen stond het zelfs 0-3, Wouter Blok heeft ze alle drie gemaakt en scoort dus zijn eerste officiële hattrick.

En het blijft zeker geen 0-3, want DEM E5 is aan het aanvallen en Vince wordt als laatste man gebruikt, Sam en Milo konden voldoende opkomen en maakte daar goed gebruik van.

Brent maakt in vijf minuten tijd twee goals! En dat brengt de stand op 0-5, onze gretige nummer 7 wilt altijd scoren en doet dat.

Maar niet vergeten, ook Brent maakt een officiële hattrick hij scoort in de 23e minuut 0-6!

In de 25e minuut wordt er een pingel gegeven! geheel terecht! speler van Velsen maakt hands en ontneemt zo een scoringskans, want die bal van Danelio was er zeker in gegaan. Wie mag hem nemen vraagt iedereen? Tot grote verassing van iedereen kies ik voor mijn vaste keeper die hem mag nemen, want scoren zal hij niet vaak doen! Hij neemt de pingel en scoort overtuigend hard in het midden raak! 0-7, tevens de ruststand.

In de rust de kopjes weer bij elkaar, er moeten gewaakt worden voor gemakzucht. En natuurlijk niet vergeten, we moeten blijven voetballen.

Ook in de tweede helft lijken we goed te beginnen, Wouter schiet de bal zonder enige moeite hard in de hoek 0-8.

Dan komt Velsen E3 met de allereerste kans van de wedstrijd en die is meteen raak! Vince moet de bal hebben maar heeft een slippertje en de bal rolt zo in het doel! Niet alleen Vince fout, maar ook van de verdediging en de middenvelders, waar waren die op dat moment? Een kopje thee aan het drinken?!?! Afijn, 1-8 eredoelpuntje moet kunnen al is dit van onze kant niet goed, want we willen ook een keer de heilige (0) houden.

In de 31e minuut komt Milo vanaf rechts, en die schiet de bal hard in de kruising, prachtige goal.

Er werd ook door de verdedigers ondanks een onnodige tegendoelpunt goed verdedigd, zo had Sam vaak de rust om de keeper in te spelen, ook Danelio niet te vergeten een harde werker! Ook het combinatie spel gaat al aardig vooruit!

Met nog 11 minuten op de klok inmiddels al 1-11 door goals van Savinio en Danelio, maakt Danelio in de 39e minuut de 1-12, hij schiet van afstand en raakt de bal keihard en scoort!

De laatste 8 minuten waren van onze kant het minst goed van de wedstrijd, Velsen krijgt kansjes tot 2-12 en 3-12. Ook bij een 1-12 tussenstand moeten we blijven verdedigen.

In de 46e minuut wordt het toch nog 2-12, geheel onterecht is het niet, DEM E5 verslapt en solliciteert naar tegendoelpunten.

De wedstrijd eindigt in een 2-12 overwinning, dat betekend dat we 2e eindigen met 26 doelpunten en 6 tegen uit drie duels (20+).

We maken steeds meer stappen vooruit en dat resulteert in steeds beter spel, we moeten we keihard blijven doorwerken willen we nog meer bereiken.

Volgende week begint de competitie, dan moeten we onze doelstelling behalen bij de eerste vijf, oftewel promoveren naar de tweede klasse.

Scoreverloop Velsen E3 - DEM E5 2-12 (0-7)
4' Wouter Blok 0-1
12' Wouter Blok 0-2
13' Wouter Blok 0-3
16' Brent Wester 0-4
21' Brent Wester 0-5
23' Brent Wester 0-6
25' Vince Lans (keeper) (penalty) 0-7
27' Wouter Blok 0-8
30' 1-8
31' Milo van Gool 1-9
34' Savinio Pryor 1-10
36' Danelio Bergmeier 1-11
39' Danelio Bergmeier 1-12