BSM D1

D-Pupillen beker poule, D3, Groep 2 24

20 oktober 2012 11:30

B.Deen

Na onze overwinning van verleden week vandaag onze tweede bekerwedstrijd tegen BSM D1.

BSM is een ploeg die uit voornamelijk tweede jaars bestaat en daarnaast hun eerste beker wedstrijd met 3-1 van Ado D2 hadden gewonnen en boven aanstaan in hun competitie met 15 uit 5 en een riant doelgemiddelde. We waren dus voorbereid op een goede tegenstander en hadden ons voorgenomen om ons sterke punt , het combinatievoetbal in de strijd te gooien.

En zo gebeurde het ook een in de eerste helft een duidelijk sterker DEM wat met combinatievoetbal probeerde voor de goal te komen. Ik heb goede driehoekjes gezien , openingen naar de andere kant  beweging  etc etc. Als vlagger aan de kant heb ik genoten er ontbrak eigenljk maar een ding en dat waren de doelpunten. Kansen waren er  maar ze wilden er niet in. Het laatste stukje agressiviteit voor de goal ontbrak steeds .Pas 5 minuten voor de rust viel de 1-0 uit een indraaiende corner.

Aan de andere kant was BSM een paar keer gevaarlijk uit een counter waarbij we een keer goed weg kwamen.

In de tweede helft een andere wedstrijd . DEM stond door wat wijzigingen in de opstelling iets anders en BSM had zich voorgenomen feller te zijn in de duels.

Het gevolg was een mindere tweede helft met rommeliger voetbal waarbij steeds meer de lange bal werd gezocht en het combinatiespel verdween. Hun snelle spits zorgde regelmatig voor veel gevaar en we kwamen een aantal keren goed weg. Hier tussendoor waren ook wij weer een paar keer dicht bij de 2-0 maar ook bij ons lukte het scoren niet.

Uiteindelijk viel toch de op dat moment wel verdiende 1-1. Hierna weer een paar omzettingen en weer een wat agressiever DEM inde laatste 7-8 minuten met nog een aantal mogelijkheden op de 2-1.

Het mocht echter niet zo zijn de 1-1 bleek ook de eindstand.

Jongens op zich een netjes resultaat echter met de eerste helft in ons achterhoofd hadden we kunnen winnen. Jammer , maar ik blijf zeggen dat er over grote delen van de wedstrijd goed gevoetbald werd als we zo doorgaan gaan we het aanstaande zaterdag Fortuna Wormerveer ook heel lastig maken.