Hollandia D3

D-Pupillen (najaar), D3, 2e klasse 30

13 oktober 2012 11:30

B.Beentjes?

Zo dat voelt goed, na de drie opeenvolgende ruime nederlagen weer eens een overwinning !!
Na een goede voorbereiding begonnen we gemotiveerd aan de wedstrijd, maar de geschiedenis leek zich te herhalen en binnen een minuut stonden we alweer met 1-0 achter. Maar gelukkig dit keer geen hangende koppies we pakten het me zijn allen op en zetten de schouders eronder en dat resulteerde in enkele kansjes die er helaas nog niet in wilden. Naast een stukje gezonde agressiviteit probeerden we ook te blijven voetballen . Soms ging dit vrij aardig soms nog wat minder, maar dat gold ook voor onze tegenstander. Zo onstpon zich en gelijk opgaande wedstrijd waarbij we 5 minuten voor rust de 1-1 maakten, mijns inziens verdiend.
Al met al een redleijk eerste helft waarbij toch ook duidelijk te zien was dat het positiespel en het storen weer wat beter gingen.
De gelijke ruststand gaf ons vertrouwen voor de tweede helft . En alhoewel we in de eerste paar minuten een paar keer goed weg kwamen waarbij onze keeper goed ingreep waren wij dit keer de ploeg die de eerste kans wel maakte: 2-1. Hierna wat mij betreft 10-15 minuten goed voetbal, waarbij we Holandia goed onder druk hadden en er soms een paar knappe combinaties vielen te bewonderen.
Na wat omzettingen bij Hollandia, een ploeg met toch enkele zeer vaardige spelers, kregen zij wat meer grip op de wedstrijd  en een aantal mogelijkheden die Daan opnieuw uitstekend wist te neutraliseren. Het voetbal werd daarbij van beide kanten steeds onrustiger en minder. Het veld werd erg lang waardoor onze middenvelders steeds veel meters moesten maken. Combinatie spel was van beide kanten niet meer zichtbaar maar er werd wel om iedere meter gestreden. In de laatste minuten van de wedstrijd, die een minuut of 8 langer doorging kregen we nog kansen op de 3-1 maar bleek de stand van 2-1 ook de eindstand

Jongens ik heb genoten van jullie beleving vandaag , we heben als team gestreden. Voetballend zijn er  zeker  nog een aantal stappen te maken en kan het beter, maar ook daar zie ik elke week vooruitgang. Echter alhoewel de trainer van Hollandia zei dat  het hem om de opleiding ging en ik niet moest zeuren over het feit dat we te lang doorspeelden denk ik toch dat deze overwinning voor ons juist erg belangrijk was . We willen voetballen , kunnen voetballen maar durven nog niet altijd . Ik hoop dat de overwinning van vandaag jullie weer wat zelfvertrouwen geeft, na de nederlagen van afgelopen weken.
Hard blijven trainen en werken deze week dan kunnen we tegen BSM voor de beker weer laten zien dat we echt gegroeid zijn.