De tweede wedstrijd in onze competitie is tegen Haarlem Kennemerland E1.
Dat belooft weer een zware dobber te worden, maar we zijn er klaar voor. Ja toch?

We zitten in de kleedkamer en Vincent is ook nu weer druk in de weer met zijn, hoe zullen we het noemen, tactische bespreking. Er worden een aantal theoretische vragen gesteld, es kijken of onze talenten het allemaal wel snappen.

Als Vincent een vraag stelt, fluisteren sommige talenten het antwoord, sommigen zeggen dat ze het niet weten.

Weet je wat ik denk? Ik denk dat ze het wel weten!
Het blijft natuurlijk altijd een kwestie van visie. En die visie moet nog groeien, net als onze talenten zelf. Jongens, het komt allemaal goed, misschien niet vandaag, of dit seizoen, maar het komt hoe dan ook goed!

Het is een soort gerechtje, goede aanwijzingen, een beetje gezond verstand, tomeloze inzet erbij en niet te vergeten, het belangrijkste ingrediënt: Plezier! Fun!

1e helft

We beginnen niet heel overtuigend, maar na een minuutje of vijf beginnen we redelijk in het spel te komen. Nu is het belangrijk dat het ONS spel wordt.

Auw, daar ligt Dinand. Vet onderuitgehaald door de tegenstander. Heee, jullie zijn te gast hè, gedraag je een beetje! Jobst (de scheidsrechter) aarzelt geen moment en geeft een penalty.
Best wel zwaar bestraft, maar harde overtredingen moeten ook wel aangepakt worden.

Minke neemt ‘m en vuurt vol overtuiging  de bal in het net. 1-0!!!

Lekkerrrr... Dinand is hersteld en we gaan weer verder. Een mooie pass van Duuk op Dinand... de verdediging is te sterk, maar heel goed geprobeerd. Ook Rens en Ilan verrichten goed werk. Een corner, de tweede al, wordt goed verdedigd. De uittrap van Kevin wordt gekopt door Ilan. Door Minke, Dinand en Duuk wordt goed meeverdedigd. Duuk gaat, met de bal, op weg naar het doel van Kennemerland. Er komt een corner uit. Duuk geeft weer een mooie voorzet op Dinand.
Helemaal niet slecht!

Dan opeens een fladderig balletje bij Kevin voor... het is 1-1.

Rens staat een goede wedstrijd te ballen. Milan brengt rust in de chaos en bouwt weer rustig op naar voren. We zijn nog bezig met ons te herstellen en dan komt de bal hard in Kevins gezicht AUW! Dat doet flink pijn. En dat staat het ook nog 1-2.

Kop op jongens (en Minke)! Minke en Jesse komen voorin bij de tegenstander maar dan balverlies en opeens een fantastische redding van Kevin. Weer met zijn gezicht, die jongen geeft werkelijk alles!

Een mooie uittrap van Kevin op Duuk, Rik gaat mee. Dan een doelpoging van Duuk, in de kluts, een doelpoging van Dinand, in de kluts, een doelpoging van Jesse.... en dan toch: Duuk maakt de gelijkmaker, 2-2!!!

Eindelijk, de felheid groeit... toch? Ik zie steeds vier man sterk op Kevin afkomen. Kevin kan ze natuurlijk best hebben, maar waar is de aansluiting? Ze krijgen een loeier van kans...Gelukkig, ze verprutsen het... niet dat je het op deze manier.... ik zie een schot van Kennemerland... het is –eerlijk is eerlijk- een prachtig doelpunt. Het staat 2-3.

Het is rust.

2e helft

We zijn begonnen. Jesse maakt snelheid, houdt geen moment in en maakt een mooi doelpunt!
Het is 3-3!!! Zo moet het!

Een keiharde pegel van Minke wordt verdedigd door Kennemerland, maar komt bij Dinand.
Dinand geeft een karate kick, een mooie, maar zachte stuiterbal belandt bij de keeper.

Aan de andere kant houdt Kevin een kanonschot uit zijn doel, maar Kennemerland waagt nog een poging en maakt 3-4. Het is een wedstrijd, halen en weer brengen, maar toch is het knap van ons!

IJmuiden E1 mag dan wel een maatje meer zijn, ik denk echt dat we van Kennemerland E1 kunnen winnen. Maar dan moeten we niet gaan korfballen!

Vak –en korf wisseling

Elke partij bestaat uit acht spelers. De spelers worden verdeeld over twee vakken. In elk vak staan van elke ploeg vier spelers. Na twee toegekende doelpunten, wisselen alle spelers van taak, aanvallers worden verdedigers en verdedigers worden aanvallers. Dit wordt bereikt door spelers van vak te laten wisselen.

Zie je wel? Net korfbal, bij korfbal gebruik je steeds maar één helft, en ook speel je maar met de helft van je team. Maar bij voetbal gaat het heen en weer (liever alleen heen... maar OK).We zijn nu aan het voetballen, maar wat gebeurt er? De aanvallers zijn voorin bezig en de verdedigers blijven achterin??? Als de bal op de andere helft is (JA, de bal is bij de aanvallers dus)... Ik zeg: aansluiten!!!

Goed we gaan verder...

Dinand sleept er een corner uit. Ilan neemt de corner.
Grappig, er staat alleen maar Kennemerland, oh sorry, we staan toch nog met wel zeker twee spelers er tussen.
Jongens, wat is hier fout? Of liever gezegd, kan beter?

Ja dus, er volgt een counterachtige actie van Kennemerland.
Lekker Rens, goed gedaan!
Kevin laat een mooie vangbal zien. Dat doen we dan weer wel!
Heee pssst... maar het was misschien niet nodig...

Jesse gaat naar voren, Dinand loopt mee en staat vrij.
Jesse speelt niet af, een schot.... jammer, op de lat!

Jesse gaat nog een keer... creëert rust –heel knap- en speelt nu wel af, aan Ilan. Dat ziet er mooi uit.

Toch zijn we ineens bij Kevin, maar Rens is er ook nog en verijdelt zo weer een doelpunt.

Minke en Dinand gaan in de laatste wissel en moeten het veld vanwege –ook leuk- een feestje verlaten. Hierdoor heb ik het einde van het verhaal ‘gekregen’.

Jesse maakt 4-4!!!
In de stijl van de gehele wedstrijd golft het spel de laatste 5 minuten ook op en neer.
In de 26e minuut scoort Kennemerland de 4 -5 door een luckyshot in de verre hoek.

Na de aftrap gaat DEM vol op de aanval spelen. Helaas wordt deze aanval afgeslagen.

Nadat het fluitsignaal klinkt had iedereen het idee dat de wedstrijd voorbij was.

Terwijl onze coach zijn spullen aan het opruimen is, heeft Jesse door dat het fluitje niet voor ons bestemd is, maar van een ander veld kwam!!!

Jesse roept tegen Ilan door te gaan, omdat de bal voor zijn voeten ligt. Ilan besluit van afstand te schieten waarna de bal vlak onder de lat het net doet krullen en de 5- 5 op het scorebord staat.

Wat een wedstrijd!!!

De beker

Vandaag gaat de beker naar Rens. Ik was er dan misschien niet bij, maar ik kijk er niet gek van op! Hij zorgde er heel vaak voor dat de tegenpartij net niet tot een schot kwam, doordat Rens nog net het duel aanging en een eventueel schot kon blokken.

Zelfs een toeschouwer (eerst geen fan van DEM E5, mogelijk nu wel..) wees Vincent erop dat Rens goed speelde!!!!

Rens, je haar zit nu ook helemaal top... op deze foto had je het nog lang.