E Pupillen 9:9 (voorjaar), E1, 1e klasse 02

31 maart 2012 10:00

Accommodatie

Onbekend

WV-HEDW E1   -   DEM E 1

Na ons midweeks bekeravontuur tegen Limmen met een 3-1 winst  op zak vandaag onze vijfde wedstrijd in de voorjaarscompetitie tegen WV-HEDW , een team wat we al een beetje kenden omdat we een keer tegen  ze geoefend hadden . Die wedstrijd werd met 2-1 gewonnen maar ging niet gemakkelijk. Nu dus voor de competitie, wij als koploper en WV-HEDW met 0 uit 3 onderaan. Maar we waren dus gewaarschuwd.

De wedstrijd begon wat rommelig, slordig combinatiespel, veel balverlies en erg gehaast. Misschien had dit te maken met de voorbereiding waarbij menigeen zich nog moest haasten na het nemen van een iets te toeristische route richting Amsterdam .

WV-HEDW voetbalde goed mee en liet zien een paar behendige spelers te hebben. Toch was DEM wel de bovenliggende partij en nadat we door een kopbal uit een corner op 1-0 kwamen kwam er iets meer rust en voetbal in het spel. Nog voor de rust  scoorden we de 2-0 uit een mooi afstandsschot. Daarna nog een tweetal goede kansen die er niet in gingen. Voor onze goal eigenlijk geen grote dreiging.

De tweede helft was een ander verhaal. Na een lange rust kwam DEM anders uit de kleedkamer. Er werd meer druk gezet op de tegenstander en de bal ging veel beter rond. WV-HEDW liet met name onze linker verdediger veelvuldig vrij waardoor er alle ruimte was voor ons combinatiespel. DEM liep dan ook uit naar een duidelijke 6-0 voorsprong waarbij de ene combinatie nog mooier was dan de andere en er zelfs bij het WV-HEDW publiek een applaus klonk . WV-HEDW kwam  daarbij niet  verder dan een enkele kleine kans.

Jongens prima gespeeld , ik heb weer genoten langs de kant ons tikkie –takkie spel was bij vlagen oogstrelend.

Nu weer op naar woensdag voor nogmaals Volendam nu voor de beker. Drie keer winst in een jaar ???? We zullen zien.