E Pupillen 9:9 (najaar), E1, Hoofdklasse 01

R van Balen

DEM E1- Zeeburgia E1  0-3

De eerste officiële wedstrijd na de winterstop tegen  het  sterke Zeeburgia.

Zeeburgia had verleden week nog verloren dus we wisten dat zij scherp zouden zijn. We wisten dat we in ieder geval strijd moeten leveren. Daarnaast bleek Zeeburgia ook nog een paar fysiek zeer grote jongens in het team te hebben.

De eerste minuten een gelijk opgaande wedstrijd met veel strijd en weinig mooi voetbal. In mijn ogen was DEM de iets beter voetballende ploeg maar verder dan een paar halve kansjes kwam DEM niet. Gaande weg werd ook Zeeburgia af en toe gevaarlijk met name door hun fysiek sterke spits en hun snelle buitenspeler.

Er leek echter voor DEM weinig aan de hand tot dat een vrije trap opeens het doel in vloog. De grote spits ontnam onze keeper de zicht op de bal die pardoes in het net verdween.

Hierna kantelde de wedstrijd en werd Zeeburgia sterker. Vlak voor rust viel ook nog de 0-2 nadat een opkomende middenvelder over het hoofd was gezien. Helaas.

Dem begon met goede moed aan de tweede helft. Echter al snel viel uit en snelle aanval de 0-3 . Hierna was de wedstrijd gespeeld.

Dem kon geen echte  kansen meer creëren en de uitvallen van Zeeburgia bleven wel levens gevaarlijk.

Uiteindelijk dus een 0-3 nederlaag. Een terechte nederlaag. Toch denk ik niet dat we veel slechter zijn dan dit Zeeburgia  alleen vandaag zat het er niet in.