DEM JO11-1

E Pupillen 9:9 (najaar), E1, Hoofdklasse 01

17 december 2011 12:15

AFC E1 – DEM E1    6-2

De laatste wedstrijd voor de winterstop tegen het sterke AFC . Nadat de warming up moest worden afgebroken in verband met een stortbui kon de wedstrijd onder goede omstandigheden worden gespeeld.

Vanaf het begin een beter en feller AFC waarbij we zelf  de bal moeilijk in de ploeg konden houden. Echter bij onze eerste de beste aanval  schoot onze spits de bal met zijn “slechte “ been fantastisch in de  rechter beneden hoek: 0-1 DEM.

Daarna een zelfde beeld , een sterker AFC  wat het DEM moeilijk maakte te voetballen..

Na een kwartier volgde dan ook de logische 1-1. Niet veel later volgde zelfs de 2-1 voor AFC. Na een diepe bal volgde een sprintduel tussen de AFC spits en onze verdediger waarbij volgens de scheidsrechter na een reglementaire schouderduw onze verdediger een halve meter op zij vloog. Volgens mij en veel “onafhankelijke “ toeschouwers had de scheids, die verder prima floot deze schouderduw wel af moeten fluiten. Los daarvan was de 2-1 voorsprong wel een juiste afspiegeling van het wedstrijd verloop. Hierna was DEM even de klust kwijt en volgden de 3-1 en 4-1 elkaar snel op. De laatste tien minuten voor rust kwam de wedstrijd iets meer in balans  waarbij AFC wel makkelijker voetbalde .

Na rust zette dit spelbeeld zich voort. Een redelijk gelijk opgaande wedstrijd met een iets makkelijker voetballend AFC. In de tiende minuut wist DEM de 4-2 te maken en gloorde er even hoop. Echter verder dan nog wat kleine kansjes kwam DEM niet. Een minuut of zeven voor tijd besliste AFC de wedstrijd met weer twee doelpunten die vlak achter elkaar vielen  6-2. Hiervan was de vijfde een juweeltje gemaakt door de aanvoerder. Samen met onze laatste man de beste van het veld.

Al met al een terechte nederlaag . AFC was gewoon beter en scherper, zoals we al wisten een hele goede ploeg , mijn complimenten . We geven alleen in een tijdsbestek van 7-8 minuten vier doelpunten weg en het leek wel of we toch wel iets onder de indruk waren. Ik heb jullie wel eens feller gezien.

Maar ik heb ook genoten vanaf de kant en een wedstrijd gezien tussen twee hele goede E teams, heel veel beter zullen ze er niet zijn. Ik ben trots op jullie!!!