DEM JO11-1

E Pupillen 9:9 (najaar), E1, Hoofdklasse 01

10 december 2011 11:00

DWS E1 –DEM E1  2-2

Vandaag de vierde wedstrijd onder goede omstandigheden  tegen DWS. Een club met een rijk verleden en altijd een goede jeugdopleiding.

De wedstrijd ging aanvankelijk redelijk gelijk op waarbij DEM na een minuut of tien de toch wel iets betere ploeg werd. Dit betaalde zich uit in een 1-0 voorsprong na een goede goal van onze spits. Hierna een zelfde beeld waarbij DEM de controle had en DWS behoudens een paar corners geen uitgespeelde kansen wist te creëren Hierop volgde dan ook een logische 2-0 voorsprong na een fout in de DWS verdediging.

Hierna vergat DEM  de 3-0 te maken, een kopbal op de lat en een vloeiende aanval die net naast werd geschoten hadden zomaar een grotere voorsprong kunnen opleveren.

Na een erg lange rust liet de tweede helft zeker in het begin een ander beeld zien. DWS werd feller en gevaarlijker en bij DEM leken er een aantal jongens minder scherp. Hierdoor ontstonden er enkele kansen voor DWS waaruit  uiteindelijk een logische tegengoal volgde 2-1.

Vanaf dat moment kwam langzaam de controle weer terug  waarbij DWS  eigenlijk niet echt dreigend meer kon zijn en DEM een aantal kansen creëerde waarvan er eentje eigenlijk echt de 3-1 had moeten zijn. Maar helaas , kan gebeuren. DEM leek de wedstrijd naar een goed einde te brengen totdat er in de tweede minuut van blessure tijd nog een corner kwam. En ja waar wij het niet hadden afgemaakt viel nu de 2-2.

Jammer ! Voelt toch een beetje als verlies van twee punten en had niet nodig geweest. Aan de andere kant ,dit seizoen nog steeds ongeslagen na 13 officiële wedstrijden tegen toch niet de minste tegenstanders. Grote klasse !

Volgende week de wedstrijd tegen AFC. Door velen gezien als misschien wel het beste team uit deze competitie. Dan zullen we weten waar we staan. AFC is denk ik de favoriet, echter elke wedstrijd is er een op zich en wie weet ?

Punt(en) pakken bij AFC  zou een leuk verjaardag cadeautje zijn voor de verslaggever.