Sporting Almere E1

E Pupillen 9:9 (najaar), E1, Hoofdklasse 01

3 december 2011 11:00

DEM E1- Sporting Almere/ Almere city E1       1 – 1

Onze derde wedstrijd   ging gelukkig ondanks de vele regen door . We mochten zowaar op het kunstgras.

Onze tegenstanders uit Almere hadden onterecht van Volendam  verloren en ruim gewonnen van DWS. We wisten  dus dat we te maken zouden krijgen met een goede ploeg.

Met de wind in de rug begon Almere wat scherper dan wij  en zonder dat dit hele grote kansen opleverde was er wel steeds enige dreiging. Voorin hadden wij het moeilijk om voor hun goal te komen. Langzamerhand ontspon zich een echt voetbal gevecht wat redelijk gelijk op ging met een dreigender Almere. Bij dit alles werd  het fysieke van beide kanten niet geschuwd  en kwam er van langs de kant veel commentaar op de scheidsrechter.

Met name doordat we verdedigend als team goed stonden gingen we met een 0-0 de rust in.

Na de rust had DEM de wind in de rug. De eerste paar minuten was dit niet te zien DEM leek nog niet goed wakker en er ontstonden twee hachelijke momenten voor onze goal. Maar DEM kwam steeds beter in de wedstrijd. Almere werd verder weg gehouden van de goal en zelf werden we wat gevaarlijker . Dit leverde zelfs een penalty voor ons op. Hierop ontstond langs de lijn veel ophef en commentaar en werd de penalty in alle tumult gemist ( ook de beste voetballers missen wel eens ). Ik moet eerlijk zeggen dat ook ik de penalty twijfelachtig vond . Dus al met al bleef het 0-0.

Tien minuten voor tijd viel alsnog de 0-1, na enig trek en duw werk was hun rechter spits in staat de bal voor te geven , even leek het erop dat hij kon worden weggewerkt maar helaas, niet dus. De bank, spelers en toeschouwers van Almere ontploften letterlijk na deze goal en dachten misschien al de winst binnen te hebben.

DEM zette echter nog een tandje bij en direct na de aftrap kwamen er twee goede kansen die er nog niet in gingen. Vijf minuten voor tijd viel alsnog de 1-1, met een fantastisch afstandschoot in de verre bovenhoek.

Hierna bleef het spannend en boeiend maar vielen er geen doelpunten meer.

Wat mij betreft een terechte uitslag tegen tot nu toe veruit de beste tegenstander.

Jongens grote klasse !!! Nog steeds ongeslagen in deze zware poule !! Het voetbal kon misschien iets beter maar is er weer fantastisch gewerkt en gevochten als team.