Fortuna Wormerveer E1

E Pupillen 9:9 (najaar), E1, Hoofdklasse 01

19 november 2011 12:15

DEM E1 – Fortuna Wormerveer E1   3-0

De eerste wedstrijd  van de nieuwe competitie in de sterk bezette Hoofdklasse 1 met veel bekende namen en sterke tegenstanders.

De eerste wedstrijd tegen een tegenstander waarvan we vooraf eigenlijk nog niet zoveel wisten. Ze hadden in competitie en beker alles eenvoudig gewonnen. Maar dat hadden wij natuurlijk ook.

Vanaf het begin een gelijk opgaande strijd  met goed maar ook fysiek voetbal. Na 10 minuten ontstond er een fase dat Fortuna de overhand kreeg en waren ze een paar keer dicht bij een doelpunt. Onze verdediging en doelverdediger konden gelukkig steeds net op tijd redding brengen.

De laatste 10 minuten echter weer een beter DEM, dat ook gedurende de gehele wedstrijd kansjes kreeg. Uit een fraai ingeschoten corner draaide de bal er ineens in . De scheids zag gelukkig goed dat de bal achter de lijn was geweest : 1-0 DEM.

In de tweede helft langzamer  hand een steeds beter DEM dat vrijwel geen kansen meer weg gaf en steeds  makkelijker ging voetballen. Uiteindelijk weer uit een corner werd de bal fraai ingekopt . 2-0.

Hierna leek DEM helemaal bevrijd en kwam Fortuna er  eigenlijk  niet meer aan te pas. In dit laatste kwartier  konden we langs de kant genieten  van mooie driehoekjes, fraaie aanvallen en kansen.

Uiteindelijk viel enkele minuten voor tijd de 3-0 uit een fraai schot uit de tweede lijn.

Jongens grote klasse. Langs de kant hebben we genoten. Een echte wedstrijd tegen een goede tegenstander en uiteindelijk verdiend gewonnen. Verdedigend de nul gehouden , op het middenveld blijven voetballen en aanvallend hard gewerkt en dreiging gehouden. Jullie verdienen allemaal een groot compliment .

Dit moet vertrouwen geven voor volgende week. Dan treffen we in Volendam een zeer sterke tegenstander die hun eerste wedstrijd ook wonnen : 4-1.

Maar als jullie zo spelen als vandaag  dan kunnen we het ook hen lastig gaan maken .