E Pupillen 9:9 (najaar), E1, Hoofdklasse 01

26 november 2011 9:00

Volendam E1- DEM E1   0 – 2

Vandaag de tweede wedstrijd in de nieuwe competitie, Volendam uit om 9.00 uur.

Dus vroeg uit de veren en nog in het donker verzamelen bij DEM.

Na de overwinning tegen Fortuna waren de verwachtingen hoog gespannen we wisten echter nog niet precies waar we stonden. Na vandaag zouden we meer weten . Ook Volendam had de eerst wedstrijd gewonnen.

Vanaf de aftrap een gelijk opgaande wedstrijd waarin Volendam wel voor meer gevaar zorgde . Opkomende middenvelders en diepgaande spitsen bezorgden ons toch  wat hachelijke momenten. Maar goed ingrijpen van onze verdedigers en zeker ook onze  keeper werd een tegendoelpunt voorkomen.

Halverwege keerde de wedstrijd iets . Wij maakten uit na goed doorzetten van onze rechter spits en een fraaie goal van onze diepe spits de 1-0. Daarnaast kregen we ook verdedigend iets meer controle over de wedstrijd. Vijf minuten voor rust viel de  2-0, nu uit een mooie aanval over links met een fantastische volley afgemaakt door onze opgekomen middenvelder.

Na rust in de eerste vijf minuten nog een keer een gevaarlijk Volendam daarna kwam de wedstrijd steeds meer in bezit van DEM. De meeste duels werden door ons gewonnen  achterin werd er niets meer weg gegeven en voorin werd er steeds druk uitgeoefend op de verdediging van Volendam. Er volgde een hele reeks van corners en enkele goede mogelijkheden om te scoren. De 3-0 viel echter maar niet en inde laatste vijf minuten drong Volendam nog een paar keer aan echter ook hen lukte het niet de spanning terug te brengen.

Al met al vanuit mijn optiek een terechte overwinning voor DEM.

Mannen grote Klasse  !! Zonder uitzondering allemaal goed gespeeld.