DEM imponeert tegen Groene Ster met een 3-1 overwinning

Scheidsrechter

KNVB

Accommodatie

Onbekend

Wie de wedstrijd tegen Quick uit Den Haag heeft gezien zal verbaasd geweest zijn hoe DEM tegen Groene Ster uit de startblokken kwam. Trainer Kalaitzis had het 11tal aangepast om meer defensieve zekerheid te krijgen. Sem van Amersfoort ging op de linksback positie staan waardoor er in het centrum weer plek was voor Michael Obioha. Het centrum met Twan Verswijveren en Michael Obioha heerste de hele wedstrijd, zoals de verdediging helemaal heel sterk acteerde. Maxwell Frimpong, pas 19 jaar, en Sem van Amersfoort speelden heel sterk. Zoals trainer Kiri Kalaitzis na afloop van de wedstrijd opmerkte “we gaven achter onze verdediging helemaal niets weg” Dat was tijdens de voorbereiding en tegen Quick het grote probleem. Verdedigend op het middenveld pakte het inbrengen in de basis elf van Bryan Herraez heel goed uit. Naast de verdediging heeft DEM natuurlijk voorin heel veel klasse.
Voetballend wordt het middenveld gecompleteerd met Mehmet Gencer en Daniel Man. Met Cerilio Cijntje en Anthony van Dongen kan je in de 3 e Divisie heel goed aankomen. Deze 2 spelers kunnen met de individuele klasse die zij hebben iedere verdediging het heel erg lastig maken.

De eerste helft speelde DEM een uitstekende wedstrijd.
Vanaf minuut 1 kon het publiek genieten van een gedreven team en werd het sterke Groene Ster terug gedrongen. Groene Ster heeft een goed team en versterkt zich iedere seizoen weer met goeie spelers. In deze selectie zaten 7 spelers met een BVO achtergrond. Maar DEM heerste de eerste 45 minuten volledig. Na het missen van een penalty door Cijntje trok DEM het spel weer volledig naar zich toe. Dat resulteerde dan ook in een prima doelpunt van centrale verdediger Twan Verswijveren na een mooi een/twee met Ogur Kaya. Kaya verving de geblesseerde Jesse Arendse. DE tweede goal was een prima individuele actie van Van Dongen. Die scherp stond toen hij werd aangespeeld en de keeper met een sleep omspeelde en de 2-0 aantekende. In de 44 minuut schrok DEM heel even toen de bezoekers de 2-1 lieten aantekenen. Gelukkig voor DEM werd deze goal afgekeurd wegens buitenspel.

De tweede helft ging meer gelijk op.
Groene Ster kwam sterk uit de kleedkamer en DEM werd even teruggedrukt zonder dat de verdediging echt in moeilijkheden kwam. Maar het overwicht zoals in de eerste helft was er niet meer. De spanning kwam terug toen de goed leidende scheidsrechter de bal op de stip legde na een ongelukkige handsbal van Daniel Man. Bij de 2-1 wisselde Kalaitzis direct door de aanvallend ingestelde Man te wisselen voor de meer controlerende Grammenidis. Hoewel het toch nog wel dreigend werd bleef de verdediging van DEM overeind. Het aandringen van Groene Ster gaf echter veel ruimte voor de aanval, en weer was het Anthony van Dongen (foto) die scoorde. De eindstand stond toen op het scorebord en het zelfvertrouwen is weer volledig terug in Beverwijk.